Kahramanmaraştan kısa kısa

Kahramanmaraştan kısa kısa -Göksunda "Turizm Haftası" etkinliği


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, dünya genelinde yaklaşık 1 milyar insanın turizm amaçlı seyahat ettiğini söyledi.
     Pehlivan, ilçeye bağlı Kanlıkavak Belediyesi ve Kanlıkavak Çok Programlı Lisesi (ÇPL) tarafından Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, turizm sektörünün sürekli geliştiğini ve dünya ekonomisinde önemli pay sahibi olduğunu ifade etti.
     Türkiyenin bir yılda 30 milyar dolar turizm geliri elde eden bir ülke olduğunu vurgulayan Pehlivan, şunları kaydetti:
     "Ülkemiz her mevsim ayrı güzelliklere sahip. Ama bir şeyin sadece güzel olması yeterli değil. Ona ulaşılabilir o güzelliklerin nasıl sunulduğu da çok önemlidir. Dünya genelinde yaklaşık 1 milyar insan turizm amaçlı seyahat etmektedir. Göksun, temiz havası, suyu ve yolların kesişme notasında olmasından dolayı geçmişte medeniyetlerin önemli uğrak yerlerinden biridir. Yakın zamanda gerçekleşmesini ümit ettiğimiz yayla turizmi ve kayak tesisi projesinin de hayata geçmesiyle turizm noktasında da önemli uğrak yerlerden biri olacaktır."
     Pehlivan, her Göksunlunun birer turizm elçisi olması gerektiğini belirtti.
     Konuşmaların ardından, öğrenciler çeşitli tiyatro gösterileri yaptı, türkü ve şiirler söyledi.
     Mersin Tarsus Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından etkinlik, halk ozanı Gül Ahmet Yiğitin konseriyle sona erdi.
    
     -Demircilik beldesinde ağaçlandırma çalışması-
    
     Elbistan ilçesine bağlı Demircilik Belediyesi, ağaçlandırma çalışması başlattı.
     Belediye Başkanı Ali Ekber Tepe, Tepedibi mevkisinde gerçekleştirilen fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, 20 dönümlük alanın ağaçlandırılarak tel örgüyle koruma altına alındığını belirtti. İlkbaharla birlikte bin adet ardıç ve karaçam cinsi fidanı toprakla buluşturduklarını aktaran Tepe, yeşil alan çalışmalarıyla gözle görülür bir değişim ve dönüşüm yaşandığını kaydetti.
    
     -Ceyhan Nehrinde yosun temizliği-
    
     Elbistan Belediyesi, Ceyhan Nehrinin şehir merkezinden geçen bölümlerinde yosun temizliği çalışması yaptı.
     Ceyhan Nehri içerisinde görüntü kirliliği oluşturan yosunlar, Elbistan Belediyesi ekipleri tarafından temizleniyor. Su altındaki atık maddelerin de toplandığı nehirde yosunlar, çeşitli iş aletleriyle kesilerek temizleniyor.
    
     Muhabir: Nurettin Dal-Kenan Arayıcı/İsmail Hakkı Demir
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Kahramanmaraştan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER