Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingölde:

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingölde: Her zaman şehit ve gazi ailelerinin yanında olacağız


BİNGÖL (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, maddi ve manevi olarak her zaman şehit ve gazi ailelerinin yanında olacaklarını söyledi.
     Bakan Yılmaz, Bingöl Valiliğince öğretmenevinde şehit yakınları ve gaziler için verilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, şehit ve gazilerin milleti ve ülkesi için en değerli varlıklarını feda etmiş insanlar olduğunu vurguladı.
     Şehit yakınlarının kendilerine emanet olduğunu ifade eden Yılmaz, Devlet ve millet olarak hem manevi hem maddi olarak her zaman şehit aileleri gazilerimizin yanındayız. Gönül arzu eder ki hiçbir gazimiz, şehit olmasın ama hayatın gerçekleri maalesef birçok ailemiz bu acıyı yaşıyor. Tekrar tekrar sabırlar diliyorum dedi.
     Yaşanan acıların paylaşılması açısından Ramazan ayının güzel bir fırsat olduğunu belirten Yılmaz, Ramazan ayının insanların sadece maddi olarak aç kaldıkları bir ay değil, gerçek anlamda kalplerini arındırdıkları, temizledikleri bir ay olduğunu bildirdi.
     Bakan Yılmaz, Ramazan ayı vesilesiyle toplumun bütün kesimlerinin bir araya gelmek ve bütünleşmek gerektiğini kaydederek, şöyle konuştu:
     Ülkemizde çok çeşitli toplum kesimi var. Engeli, yoksul, kimsesiz olan var. Çok çeşitli sıkıntılar sorunlar var. Bu ay vesilesiyle her kesimle, her çevre ile bütünleşmek, bir araya gelmek, toplumun bağlarını güçlendirmek lazım. Çeşitli şekillerde saldıranlar olabilir. Bu saldırılar, toplumun bünyesi güçlü olduğu sürece, insanlarımız arasında gönül bağı olduğu sürece bu topluma etki etmez. Bunu korumamız lazım. Ramazan bunun için bir fırsattır. Ramazan ayının güzelliklerini paylaşmamız lazım. Bu akşam da böyle güzel akşamlardan bir tanesi bu organizasyonu yapıp, bizi bir araya getiren yetkililerimize teşekkür ediyorum.
     Yılmaz, kısa süre önce şehit aileleri ve gazilerinin haklarını genişleten yeni bir yasa çıkardıklarını da anımsattı.
     İftar yemeğine, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Ceran, İl Jandarma Komutanı Kurbay Albay Etem Metehan Yaşar, Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Müftü Mecit Can, Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Ziya Sözen, diğer yetkililer ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingölde: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER