Kapadokyaya turist ilgisi

Kapadokyaya turist ilgisi -Bölgeyi, bu yılın Ocak ayında ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15 oranında artış sağlandı


NEVŞEHİR (A.A) - Türkiyenin önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesini, bu yılın Ocak ayında ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15 oranında artış sağlandı.
     Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, peribacaları, oyma kaya kiliseleri, yeraltı şehirleri ve sıcak hava balonculuğu ile ünlü Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik yerleri, bu yılın Ocak ayında 72 bin 665 yerli ve yabancı turist gezdi.
     Geçen yılın aynı döneminde ise bölgeyi 63 bin 201 bin yerli ve yabancı turist ziyaret ettiği bölgede, yılın en çok ziyaret edilen mekanlar arasında Göreme Açık Hava Müzesi, Kaymaklı Yeraltı Şehri ve Derinkuyu Yeraltı Şehri ilk sıralarda yer aldı.
     Kapadokya bölgesinde Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere Zelve, Açıksaray ve Mustafapaşa Ören Yeri, Nevşehir, Ürgüp, Hacıbektaş Veli Müzesi, Çavuşin, Gülşehir St. Jean, Mustafapaşa Constantin-Eleni, Karanlık, Tokalı ve El Nazar kiliseleri ile Özkonak, Tatlarin, Kaymaklı ve Derinkuyu yeraltı şehirleri, yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açık bulunduruluyor.
     Bu arada, bölgeyi 2012de 2 milyon 572 bin 816 yerli ve yabancı turist ziyaret etmiş ve 2011 yılına ait olan turist rekoru kırılmıştı.
    
     Muhabir: Yücel Velioğlu
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kapadokyaya turist ilgisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER