Karayollarında durum

Karayollarında durum


ANKARA (A.A) - Karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde ulaşım kontrollü sağlanıyor.
     Karayolları Genel Müdürlüğü Yol Durumu Bültenine göre, Mardin-Kızıltepe yolunun 14-18. kilometreleri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.
     Rize-Pazar yolunun 49. kilometresindeki Pazar Tüneli ve İyidere-Rize yolunun 5-6. kilometreleri arasındaki Sarayköy Tünelinde GSM şirketi tarafından yapılan haberleşme revizyon çalışmaları nedeniyle 07.00-16.00 saatleri arasında ulaşım tek şeritten kontrollü sağlanıyor.
     Muğla-Kale yolunun 25-33. kilometreleri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle 10-15 dakikalık aralıklarla araç trafiğine kapatılarak, ulaşım kontrollü gerçekleştiriliyor.
     İkizdere-İspir yolunun 22-44. kilometreleri arasındaki Ovit Dağı mevkinde çığ tehlikesine karşı gündüzleri 07.00-17.00 saatleri arasında ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor, can ve mal güvenliği açısından 17.00-07.00 saatleri arasında ise trafiğe izin verilmiyor.
     Bursa-Karacabey yolunun 6-64. kilometreleri arasında toprak işleri, sanat yapıları köprü, üstyapı ve ikmal inşaatı işleri kapsamında ilk etap olarak 6-10. kilometreleri arasındaki Orhaneli kavşağı ile Çalı kavşağı arasında yapım çalışmaları nedeniyle yolun sağ tarafı trafiğe kapatıldığından ulaşım alternatif güzergahlara yönlendiriliyor.
     Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu Birecik-Şanlıurfa Kesimi Şanlıurfa Batı Bağlantı yolu ile Şanlıurfa Kuzey kavşağı arasında kalan otoyol kesimi güney taşımada (Gaziantep-Şanlıurfa yönü) yapılan yarma şev ıslahı onarım çalışmaları nedeniyle yol aralıklarla ulaşıma kapatılıyor.
     Söke-Milas yolunun 0-19. kilometreleri arasındaki Bafa Gölü-Karacabel Tüneli mevkinde, patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle çarşamba ve cumartesi günleri 14.00-16.00 saatleri arasında ulaşım sağlanamıyor.
     Muğla-Marmaris ayrımı-Ortaca yolunun 42-46. kilometreleri arasındaki Kocabel mevkinde, patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı ve cumartesi günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılıyor.
     O-2 otoyolunun Mahmutbey Doğu kavşağından Tekstilkent-İstoç-Başakşehir bağlantı yoluna ve yeni yerleşim alanlarına giriş ve çıkış sağlayan bağlantı kolları yapım çalışmaları nedeniyle Mahmutbey Doğu kavşağı CD Kolu 0-1 kilometresinde emniyet şeridi trafiğe kapatılarak ulaşım diğer şeritlerden kontrollü veriliyor.
     Çatalca-Gebze Otoyol kesiminde bulunan köprü, viyadük ve tünellerin onarım ve depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle 08.00-17.00 saatleri arasında çalışmanın durumuna göre bir şerit trafiğe kapatılarak ulaşım diğer şeritlerden kontrollü sağlanıyor.
     Anadolu Otoyolu kavşağı-Gümüşova arasında 58. kilometredeki Batı Hereke viyadüğünde depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle 08.00-17.00 saatleri arasında D-100 karayolunun İstanbul istikametinde bir şerit trafiğe kapatıldığından sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.
     Milas-Yatağan yolunun 4-19. kilometreleri arasındaki Kozağaç mevki, Boğayokuşu mevki ve Karaltı mevkinde, patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı ve perşembe günleri 13.00-15.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılıyor.
     Söke-Milas ayrımı-Akbük-Didim yolunun 6-11. kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı, perşembe ve cumartesi günleri 14.00-16.00 saatleri arasında ulaşım sağlanamıyor.
    
     Muhabir: Göksel Yıldırım
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber Karayollarında durum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER