Karayollarında durum

Karayollarında durum


ANKARA (A.A) - Karayollarının bazı kesimlerinde devam eden yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor.
     Karayolları Genel Müdürlüğünün günlük yol durumu bültenine göre, İkizdere-İspir yolunun 22-44. kilometreleri arasındaki Ovit Dağı mevkisinde çığ tehlikesine karşı gündüzleri 07.00-17.00 saatleri arasında ulaşım kontrollü olarak sağlanacak. Geceleri ise can ve mal güvenliği açısından söz konusu yol, 17.00-07.00 saatleri arasında trafiğe kapatılacak.
     Anadolu otoyolunun Kızılcahamam kavşağı-Ankara kavşağı arasındaki koruma köprüsünde onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.
     Anadolu otoyolunun Çamlıca-Gebze kesiminde bulunan köprü, viyadük ve tünellerin depreme karşı güçlendirme çalışmaları kapsamında Anadolu Otoyolu kavşağı-Gümüşova arasında bulunan üstgeçit köprülerinde, 19 Temmuza kadar 08.00-17.00 saatleri arasında birer şerit trafiğe kapatılacak.
     Ezine-Ayvacık yolunun 11-12. kilometreleri arasındaki bölünmüş yol ve menfez yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanıyor.
     Trabzon-Maçka yolunun 41-42. kilometreleri arasındaki heyelan ve şev temizleme çalışmaları nedeniyle yol 15 Nisanda saat 07.00dan itibaren kapatılarak iki saat aralıklarla ulaşıma açılacak. Otomobil, midibüs, kamyonet, otobüs gibi araçlar, yolun kapalı olduğu saatlerde, Maçka-Çatak-Hamsiköy yolunu kullanabilecek. Bunun dışındaki uzun şaseli araçlar ise iki saat bekletilecek.
     Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolunun Taşoluk, Ayran, Kızlaç ve Aslanlı tünellerinde yapılacak olan elektrik bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 13 Mayısa kadar 07.30-18.30 saatleri arasında kuzey ve güney yollarda iki şerit trafiğe kapatılacak.
     Kumluca-Kemer-Antalya yolunun 47-48. kilometreleri arasındaki Ağva Köprüsü Kumluca tarafı çıkışında, patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 30 Nisana kadar pazartesi, çarşamba, cuma günleri 15.00-16.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.
     Maçka-Torul yolunun 29-30. kilometreleri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle Gümüşhane-Trabzon istikametinde ulaşım servis yolundan sağlanıyor.
     Zonguldak-Devrek yolunun 6. kilometresinde bulunan Gökgöl Mağarası mevkisindeki, enerji iletim hattı yenileme çalışmaları nedeniyle 10, 11 ve 12 Nisan 2013 tarihlerinde yol, 10ar dakikalık aralıklarla ulaşıma kapatılacak.
     Beyşehir-Konya yolunun 1-3. kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 31 Mayısa kadar hafta içi 14.00-17.00 saatlerinde yol 2 saat ulaşıma kapatılacak.
     Akçakoca-Alaplı-Ereğli yolunun 1-4. kilometreleri arasındaki Akçakoca-Alaplı tünellerindeki (T1, T2, T3, T4, T5 tünelleri) bakım çalışmaları nedeniyle sol şerit trafiğe kapatılarak ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.
     Rize-Pazar yolunun 49. kilometresindeki Pazar tünelinde GSM şirketi tarafından yapılacak olan haberleşme revizyon çalışmaları nedeniyle 15 Nisana kadar 07.00-16.00 saatleri arasında ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanacak.
     O-3 otoyolunun Kapıkule-Edirne Doğu kavşağı kesimi 0-29. kilometreleri arasında üst yapı onarım çalışmaları nedeniyle yolun bir yönü trafiğe kapatılarak ulaşım diğer istikametten iki yönlü olarak sağlanıyor.
     Muğla-Kale yolunun 25-33. kilometreleri arasında yol, yapım çalışmaları nedeniyle 10-15 dakikalık aralıklarla araç trafiğine kapatılarak, ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.
     İyidere-Rize yolunun 5-6. kilometreleri arasındaki Sarayköy tünelinde GSM şirketi tarafından yapılacak olan haberleşme revizyon çalışmaları nedeniyle 15 Nisana kadar 07.00-16.00 saatleri arasında ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanacak.
     Bursa-Karacabey yolunun 6-64. kilometreleri arasında toprak işleri, sanat yapıları, köprü, üstyapı ve ikmal inşaatı işleri kapsamında ilk etap olarak 6-10. kilometreleri arasında bulunan Orhaneli kavşağı ile Çalı kavşağı arasındaki yapım çalışmaları nedeniyle yolun sağ tarafı 26 Nisana kadar trafiğe kapatılacak. Ulaşım, alternatif güzergahlara yönlendirilecek.
     Söke-Milas yolunun 0-19. kilometreleri arasında bulunan Bafa Gölü-Karacabel tüneli mevkisi patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle çarşamba ve cumartesi günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılıyor.
     Muğla-Marmaris ayrımı-Ortaca yolunun 42-46. kilometreleri arasındaki Kocabel mevkisinde patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı ve cumartesi günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.
     O-2 otoyolunun Mahmutbey Doğu kavşağından Tekstilkent-İstoç-Başakşehir bağlantı yoluna ve yeni yerleşim alanlarına giriş ve çıkış sağlayan bağlantı kolları yapım çalışmaları nedeniyle Mahmutbey Doğu kavşağı CD Kolu 0-1 kilometreleri arası kesiminde emniyet şeridi trafiğe kapatılarak, ulaşım diğer şeritlerden kontrollü olarak sağlanıyor.
     Milas-Yatağan yolunun 4-19. kilometreleri arasındaki Kozağaç mevkisi, Boğayokuşu mevkisi ve Karaltı mevkisinde patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı ve perşembe günleri 13.00-15.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.
     Söke-Milas ayrımı-Akbük-Didim yolunun 6-11. kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı, perşembe ve cumartesi günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.
    
     Muhabir: Recep Demir
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber Karayollarında durum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER