KARDEMİRden haddecilere cevap

KARDEMİRden haddecilere cevap -KARDEMİR, Karabük Özel Sektör Demir Çelik Haddecileri Derneğinin fabrikada usulsüzlük yapıldığı iddialarını adli makamlara bildirdiğini açıkladı


KARABÜK (A.A) - Karabük Demir Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR), Karabük Özel Sektör Demir Çelik Haddecileri Derneği Başkanı Murat Orhanın fabrikada usulsüzlük yapıldığı iddialarını adli makamlara bildirdiğini açıkladı.
     KARDEMİRden yapılan yazılı açıklamada, konu olan satış prosedüründe, hiçbir şirket ve kişiye fiyat avantajı, sipariş avantajı, herhangi bir öncelik tanınmadığı, sadece, KARDEMİR hisselerini elinde bulunduran herhangi bir şirkete veya kişiye mal tesliminde farklı uygulama yapıldığı belirtildi.
     Başını belli rakip kuruluşların çektiği ve amacı KARDEMİR ve yöneticilerinin piyasadaki güçlü ve istikrarlı duruşunu zedelemek ve rekabet gücünü zayıflatmak olan Özel Sektör Demir Çelik Haddecileri Derneği hakkında yasal işlemlerin başlatıldığının vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Türk Ticaret Kanunu ile diğer ilgili mevzuatın gerektirdiği şekilde hem KAP (Kamuyu Aydınlatma Platformu), hem de KARDEMİR internet sitesinde müşterilerine ve kamuoyuna duyurulan KARDEMİR satış prosedürü, şirketimizin en son yapılan hissedarlar genel kurulunda oy birliği ile onaylanmıştır. Konu olan bu satış prosedüründe, hiçbir şirket ve kişiye fiyat avantajı, sipariş avantajı, herhangi bir öncelik tanınmamakta, sadece, KARDEMİR hisselerini elinde bulunduran herhangi bir şirkete veya kişiye mal tesliminde farklı uygulama yapılmaktadır. Halka açık Anonim Şirket statüsündeki kuruluşumuzun ana karar organı olan hissedarlar genel kurulunda, hiçbir muhalefet oyu olmaksızın kabul edilen bu prosedür, şirketimiz icra organları tarafından tam bir titizlik ve uygunluk içerisinde yürütülmektedir.
     Karabük Özel Sektör Demir Çelik Haddecileri Derneği Başkanı Murat Orhan, düzenlediği basın toplantısında, KARDEMİR yönetiminde bulunan 3 ailenin üretilen mamullerin yüzde 80ini sahibi oldukları şirketlere sattıklarını, derneğe bağlı haddecilerin taleplerinin nazara alınmadığını iddia etmişti.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber KARDEMİRden haddecilere cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER