Kars Sağlık Müdürü Hasan Tuncer:

Kars Sağlık Müdürü Hasan Tuncer: Sağlık açısından tatil süresince vatandaşlar mağdur edilmeyecek


KARS (A.A) - Kars Sağlık Müdürü Hasan Tuncer, bayram tatilinde sağlık açısından vatandaşların mağdur edilmeyeceğini bildirdi.
     Tuncer, yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı tatilinin uzun olması nedeniyle başta trafik kazaları olmak üzere diğer nedenlere bağlı oluşabilecek durumlarakarşı acil servis sağlık hizmetlerinde aksama olmaması için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti. Sağlık tedbirlerinin yanında vatandaşlarında alacağı tedbirlerin daha büyük önem arz ettiğini ifade eden Tuncer şunları kaydetti:
     Manevi bakımdan zenginleştiğimiz, ailemiz, dost ve akrabalarımızla birlikte geçirdiğimiz bayramlar milletimizin birbirine daha çok kenetlenerek ve destek olarak dünya üzerinde eşsiz bir dayanışma örneği sergilediği özel günlerdir. Bu özel günlerde tükettiğimiz besinlerin çeşidi ve miktarı artmaktadır. Ancak Kurban Bayramında artan şekerli besin ve et tüketimi, yağ ve kolesterolde ani yükselişlere neden olmaktadır. Bu nedenle özellikle hipertansiyon, diyabet, kalp ve şeker hastalığı gibi kronik hastalığı bulunan kişilerin gastrit, ülser gibi mide rahatsızlığı olanların ve ileri yaşlardakilerin beslenmelerine daha çok dikkat etmesi gerekmektedir.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Sagip Sezginer
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Kars Sağlık Müdürü Hasan Tuncer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER