Kaymakam Koç, Ovit Tünelini inceledi

Kaymakam Koç, Ovit Tünelini inceledi


RİZE (A.A) - İkizdere Kaymakamı Abdil Koç, yapımı devam eden Ovit Tünelini inceledi.
     Kaymakam Koç, beraberindeki İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Seçkin Tarakçı ile ilçenin 1919 metre rakımlı Sivrikaya köyündeki Ovit Tüneli Şantiyesine geldi. Şantiyedeki idari binalar, işçilerin yatakhaneleri ve tünel inşaatında incelemelerde bulunan Koç, şirket görevlilerinden kışla ilgili hazırlıkları hakkında bilgi aldı.
     Şirket görevlileri de bu yılın Ocak ayının ikinci haftasından itibaren yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle faaliyetlere ara verdiklerini ve olası çığ riskine karşı önleyici çalışmalar yaptıklarını söyledi.
     Bu kapsamda deneme amaçlı ve kontrollü olarak çığ düşürmeye çalıştıklarını ve çığın gelebileceği alanlara çelik bariyer yaptıklarını anlatan görevliler, bu çalışmaların kısa sürede bitirilip tünel çalışmalarına devam edileceğini ifade ettiler.
     Kaymakam Koç ta çalışanın güvenliğine yönelik her türlü önlemin alınması gerektiğini belirterek, Can emniyeti her şeyin önünde gelir. Halk Eğitim Müdürlüğümüzde burada çalışanlara yönelik iş güvenliği, iş makineleri kullanma gibi değişik kurslar açmış umarım faydalı olur dedi.
     Ovit Tünelinin bölge için çok önemli olduğunu ve Avrupanın en uzun, dünyanın ise ikinci uzun çift tüplü tüneli olduğunu söyleyen Koç, Ovit Tünelinin en sağlıklı şekilde tamamlanması için idare olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız ve çalışmaları yakından takip ediyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: İsmet Köseoğlu
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Kaymakam Koç, Ovit Tünelini inceledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER