Kaynak sularını arıtmak için 3 ilçede

Kaynak sularını arıtmak için 3 ilçede tesis kuruluyor


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Karamürsel, Gölcük ve Kartepe ilçelerinde bulunan kaynak sularını arıtarak bölgeye sağlıklı içme suyu sağlamak için 3 içme suyu arıtma tesisinin inşaatına başladı.
     Karamürsel Valideköprü, Kartepe Suadiye ve Gölcük Değirmenderede bulunan kaynak sularını arıtmak için proje hazırlandı. Kurum mühendisleri tarafından projelendirilen örnek içme suyu arıtma tesislerinin inşaat çalışmalarına bir süre önce başlandı.
     Yüklenici firma tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Karamürsel ilçesine bağlı Valideköprüde saatte 100 metreküp kaynak suyu arıtacak olan tesis ile terfi merkezinin temel inşaatları devam ediyor.
     Ayrıca bölgede 3 adet 200 metreküp kapasitesinde içme suyu deposu da inşa edilecek. Arıtma tesisinden içme suyu kalite standartlarında arıtılacak olan kaynak suları inşa edilecek depolara kademeli pompa sistemleri ile Valideköprü şebekesine verilerek bölgedeki köylerin arıtılmış içme suyu ihtiyaçları karşılanacak.
     Proje kapsamında yer alan Gölcük Yukarı Değirmenderede bulunan mevcut içme suyu arıtma tesisi ise yenilenecek. Saatte 200 metreküp su arıtacak şekilde projelendirilen Değirmendere İçme suyu Arıtma Tesisi ile bölgenin üst kesimlerinin arıtılmış içme suyu ihtiyaçları karşılanacak.
     Kartepe ilçesine bağlı Suadiye bölgesinde yer alan kaynak sularını arıtmak için ise saatte 200 metreküp kapasitesinde arıtma tesisi inşa edilecek.
     Üç ilçede inşa edilecek olan içme suyu arıtma tesisleri ile 3 adet deponun inşaat çalışmaları 2013 yılının ilk ayı içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Bu bölgelerin sağlıklı içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan proje, 2 milyon 694 bin TLye mal olacak.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kaynak sularını arıtmak için 3 ilçede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER