Kayserideki bölünmüş yol çalışmaları

Kayserideki bölünmüş yol çalışmaları -Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan Kayseri-Nevşehir ile Kayseri-Malatya karayolundaki toplam 28 kilometrelik bölünmüş yol hizmete açıldı -Karayolları 6. Bölge Müdü


KAYSERİ (A.A) - Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan Kayseri-Nevşehir ile Kayseri-Malatya karayolundaki toplam 28 kilometrelik bölünmüş yol hizmete açıldı.
     Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan Kayseri-Nevşehir karayolunun Boğazköprü-Garipçe ayrımındaki 10 kilometrelik kısım ile Kayseri-Malatya karayolundaki Mimarsinan Köprüsü Elbaşı yol ayrımındaki 18 kilometrelik kısım bölünmüş yol olarak hizmet vermeye başladı.
     Trafiğe açılan yollarda incelemelerde bulunan Karayolları 6. Bölge Müdürü Aydın Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri-Malatya karayolu güzergahında bulunan Mimar Sinan Kavşağı ile Mimar Sinan Organize Sanayi Bölgesi arasındaki 18 kilometrelik yolun 16,5 kilometresini Kurban Bayramından önce, kalan 1,5 kilometreyi de birkaç gün önce trafiğe açarak vatandaşların hizmetine sunduklarını söyledi.
     Yaz aylarında, istinat duvarlarında yapılan çalışmalar ve ek ödenek problemi nedeniyle Kayseri-Malatya yolunun hizmete girmesinin biraz geciktiğini ifade eden Doğan, Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü olarak sene başı ödeneğimiz 207 milyon lira iken bugün itibariyle yapılan iş tutarı 521 milyonu buldu. Yaklaşık olarak yüzde 250lik gerçekleşme sağlandı. Hedeflerimizi yüksek koyduğumuz için ek ödemelerde sıkıntı yaşadık. Ancak kış şartlarından önce trafiğe açılmasından memnun olduk diye konuştu.
    
     -İncesu yolu trafiğe açıldı-
    
     Bunun yanında Kayseri-Nevşehir karayolunun da trafiğe açıldığı bilgisini veren Aydın Doğan, şöyle sözlerini şöyle tamamladı:
     Pastırmacılar Kavşağı ile Garipçe Kavşağı olarak tabir edilen Kayseri-Nevşehir yolu üzerindeki Niğde-Nevşehir yol ayrımındaki 6 kilometrelik kesim de trafiğe açıldı. Ancak, bu açılış kış şartlarında insanlarımızın daha güvenli yolculuk yapabilmesi için ve kış şartlarından en az seviyede etkilenmesi için geçici olarak trafiğe açılmıştır. Önümüzdeki yıl Nisan ayından itibaren yol tekrar trafiğe kapatılarak yarım kalan imalatlar tamamlanacaktır. Mevcut durumda 10 kilometrelik yolun 4 kilometresinde trafik çift yönlü olarak işlemekte ve kalan 6 kilometrelik kesimde ise bölünmüş olarak işlemektedir. Her iki yolumuzda hayırlı olsun.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kayserideki bölünmüş yol çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER