Kayseri Serhattan 9 Türkiye birincisi

Kayseri Serhattan 9 Türkiye birincisi


KAYSERİ (A.A) - Serhat Anafen dershaneleri 2012 SBSde birinci olan öğrencilerini basına tanıttı.
     Serhat Anafen Dersanesi Müdürü Muhammed Açıkgöz, bu SBS imtihanında da geleneğin bozulmadığını ve 9 öğrencilerinin 500 tam puan alarak Türkiye birinciliğini paylaştığını söyledi.
     Türkiye birinciliğini paylaşan Mustafa Nafi Serim, Ahmet Fatih Çalışkan, Zeynep Soysaraç, Dua Kayra Kahraman, Halil Kara, Melike Doğru, Çiğdem Saygılı, Beyza Sarıkaya ve Gökhan Karabuluta dershane tarafından çeşitli hediyeler verilecek.
     Ortaöğretim Yerleştirme Puanına göre dereceye giren ögrencilerden Türkiye birincisine 15.000 lira, Kayseri birincisine laptop ve altın, Kayseri ikincisine laptop, üçüncüye ise cumhuriyet altını verilecek.
     Bu öğrencilerden Halil Kara ise Van depremini yaşadıktan sonra Kayseriye yerleşen Halil Karanın Erciyes Üniversitesi hastanesinde doktor olan abisi Ali Kara konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:
     Halilin bu sene aldığı derecenin değeri hiçbir şey ile ölçülemez. Çünkü, hepiniz biliyorsunuz ki o büyük Van depreminin ardından birçok sıkıntı yaşadık. Halil belli bir süre okula gidemedi ve ailem belli bir süre Halille birlikte çadırda yaşamak zorunda kaldı. Halil ve ailem bu yüzden Kayseriye gelmek zorunda kaldılar. Halil SBSye burada Serhat Anafende hazırlandı. Vanda birçok acı yaşadıktan sonra Halilin bu başarısı bizi çok mutlu etti. Tarif edilemez duygular içerisindeyim dedi.
     500 tam puan alan öğrencilerden Mustafa Nafi Serim ise Aileme ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Bu sene benim için çok zorlu bir seneydi. Bizden sonrakiler SBSye girmeyecekleri için çok şanslılar diyerek sözlerini bitirdi.
     Serimin babası Şener Serim ise konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:
     Mustafa benim ilk evladım. Ben ona küçüklükten beri nasıl iyi insan olunur onu öğretmeye çalışıyorum. Makam, mevkii çok önemli değil ama bu başarısı bizi çok mutlu etti diye konuştu.
    
    
     Muhabir: Mesut İnce
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kayseri Serhattan 9 Türkiye birincisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER