KBB Uzmanı Tuncer:

KBB Uzmanı Tuncer: -Solunum yolunuza giren alerjenleri azaltmak için sık sık el, yüz ve burun temizliği yapın


KONYA (A.A) - Mevlana Üniversitesi Hastanesi KBB Uzmanı Dr. Erkun Tuncer, solunum yoluna giren alerjenleri azaltmak için sık sık el, yüz ve burun temizliği yapılması gerektiğini vurguladı.
     Tuncer yaptığı açıklamayla, bahar aylarının gelmesi ile saman nezlesine dikkati çekti.
     Mevsimsel alerjik rinit ya da yanlış bir isimlendirme olan saman nezlesi hastalığı hakkında bilgi veren Tuncer, Saman Nezlesi; ağaçların çiçek açtığı bahar aylarında daha çok burun tıkanıklığı, burun akıntısı, hapşırık, burunda ve gözlerde kaşınma hissiyle kendini belli eden bir hastalıktır dedi.
     Atmosferde rüzgarla yayılan polenlerin, solunumla burna ve solunum yollarına ulaştığını belirten Tuncer şöyle devam etti:
     Alerjenle temasınızı azaltmak için polen bulunan ortamlarda bulunmaktan sakının, bu ortamlarda kalmak zorundaysanız polen filtreli maskeler kullanın.
     Yaşadığınız ortamda polenleri azaltmak için mümkün olduğunca kapı ve pencerelerinizi kapalı tutun. Evinizi öğlen saatlerinde havalandırın, gerekirse hava temizleme ve nemlendirme cihazları kullanın. Bu cihazların etkinliğini artırmak için filtre bakım kurallarına uyun.
     Solunum yolunuza giren alerjenleri azaltmak için sık sık el, yüz ve burun temizliği yapın. Yaşadığınız ortamda tozuşmayı azaltmak için tüylü, yünlü eşyalar yerine pamuklu ve sentetik ürünler tercih edin.
    
     Muhabir : Basir Gülüm
     Yayıncı : Murat Aslan
<< Önceki Haber KBB Uzmanı Tuncer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER