Kırıkkalede Hileli Gıdalar ve Gıdalardan

Kırıkkalede Hileli Gıdalar ve Gıdalardan Kaynaklanan Sağlık Riskleri Paneli düzenlenecek


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanlığı tarafından 26 Martta Hileli Gıdalar ve Gıdalardan Kaynaklanan Sağlık Riskleri Paneli düzenleneceği bildirildi.
     Kocatepe Salonunda düzenlenecek panelde, Prof. Dr. Özlem Küplülü, bal üretiminde yapılan hileler, Prof. Dr. Aylin Kasımoğlu Doğru süt ve süt ürünlerinde yapılan hileler, Doç. Dr. Seda Bilir Ormancı et ve et ürünlerinde yapılan hileler ile Doç. Dr. Muammer Göncüoğlu ise gıdalardan kaynaklanan sağlık riskleri konularında bilgi verecek.
     Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan, düzenleyecekleri panele güvenilir gıda konusunda bilinçlenmek isteyen tüm halkın davetli olduğunu belirtti.
     Prof. Dr. Arıkan, ayrıca fakültelerinin bünyesinde bulunan Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Laboratuvarında sucuk, salam, sosis ve köfte gibi et ürünlerinin üretiminde kullanılan hayvan türünün tespiti başta olmak üzere, gıda üretiminde yapılan pek çok hilenin tespit edilebildiğini ve bu noktada halkın şüphe duydukları gıdaları fakülteye getirip analiz ettirebileceklerini ifade etti.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkalede Hileli Gıdalar ve Gıdalardan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER