Kızılırmak konulu tablolar tanıtımda kullanılacak

Kızılırmak konulu tablolar tanıtımda kullanılacak


SAMSUN (A.A) - Samsun Kültür ve Turizm İl Müdürü Yüksel Ünal, Samsunlu el sanatları eğitmeni Bahar Değirmenci tarafından, Kızılırmak Deltasında bulunan ve ömrünü tamamlamış bitki, böcek, kuş, kelebek, arı ve ağaç köklerinden 3 boyutlu olarak yapılan tabloların tanıtım amaçlı kullanılması gerektiğini söyledi.
     Ünal, 19 Mayıs ilçesi Halk Eğitim Merkezinde görev yapan el sanatları eğitmeni Bahar Değirmenciyi ziyaret ederek çalışmalarını yakından inceledi.
     Kızılırmak Deltasının doğal güzelliğini tablolarına işleyen Değirmenciden çalışmaları hakkında bilgi alan Ünal, Doğada yaşamını yitirmiş materyallerin bir araya getirilerek yeni bir yaşam alanı oluşturulması ve insanlara 3 boyutlu olarak güzellikler sunulması çok güzel. Kızılırmak Deltasının doğalığı ve canlılığının tablolara işlenmesi yörenin ve şehrin tanıtımı için önemli. Tabloların tanıtıma kazandırılmasını arzuluyoruz dedi.
     Değirmenci ise, doğada ömrünü tamamlamış kuruyan çiçek, ot, sazlık, böcek, arı, kelebek, kuş, yosun, midye, ağaç dalı ve ağaç kökü gibi materyalleri kullanarak yaptığı tablolardan oluşan bir sergi açmayı amaçladığını ifade etti.
    
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Kızılırmak konulu tablolar tanıtımda kullanılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER