Kocaelideki STKlar 11 yaşında Sevda Korol

Kocaelideki STKlar 11 yaşında Sevda Korol için seferber oldu -Omurilik eğriliği teşhisi konulan Sevda Korol, geçirdiği 3 ameliyat sonunda vücudunda 2 çelik çubuk ve 19 vidayla yaşıyor -Skolyoz hastası Sevda Korolun sağlığına kavuşması iç


KOCAELİ (A.A) - Kocaelide omurilik eğriliği teşhisi konulan ve geçirdiği 3 ameliyatın sonucunda vücudunda 2 çelik çubuk ve 19 vidayla yaşayan 11 yaşındaki Sevda Korolun sağlığına kavuşması için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve 22 sivil toplum kuruluşu seferber oldu.
     İzmitteki bir fabrikada işçi olarak çalışan Mustafa Korol ve ev hanımı İlknur Korolun 11 yaşındaki kızları Sevda Korol, yakalandığı hastalıktan kurtulma mücadele veriyor.
     Yaklaşık 2 yıl önce Skolyoz teşhisi konan ve bu güne kadar 3 ameliyat geçiren Sevda Korolun omuriliğine 2 çelik çubuk ve 19 vida yerleştirildi.
     AA muhabirine açıklama yapan baba Mustafa Korol, ameliyatının maliyetinin çok yüksek olduğunu dile getirerek, buna gücünün yetmediğini anlattı.
     Babasının evinde yaşadıklarını ve kızının ameliyatı için maaşının yetmediğini belirten Korol, ameliyatın 100 bin lira olduğunu ancak doktorun bunu 50 bin liraya kadar düşürdüğünü bildirdi.
     Korol, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile bu paranın büyük bir bölümünü ödediğini ifade ederek, kızının şubat ayında 4üncü kez ameliyat olacağını kaydetti.
    
     -İyileşip eskisi gibi koşmak ve zıplamak istiyorum-
    
     Doktorların kızının hastalığının 3 ay içinde yüze 40dan yüzde 60a çıktığını aktardığını ifade eden Korol, Hastalık nedeniyle, kaburganın içe doğru gidip, omuriliğin geriye doğru yaslanması nedeniyle boy kısalığına ve şekil bozukluğuna neden olabilirmiş. Kızımın sağlığı için önümüzde uzun bir süreç var. Maddi ve manevi destek bekliyoruz dedi.
     Anne İlknur Korol ise kızının hastalığını 2011de tesadüfen öğrendiklerini dile getirerek, kusma ve ishal nedeniyle hastanelere götürdükleri kızının Skolyoz hastası olduğunu öğrendiklerinde çok şaşırdıklarını söyledi.
     İstanbulda yapılacak ameliyat için istenilen parayı verecek güçlerinin olmadığını vurgulayan anne Korol, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve kentteki sivil toplum kuruluşlarının kendilerine yardım ettiğini ifade etti.
     Korol, kentteki 22 sivil toplum kuruluşunun başlattığı kampanya kapsamında ameliyat parasının bir kısmının toplandığını anlatarak, kendilerine destek veren yetkililere teşekkür etti.
     Kartepedeki Suadiye İlköğretim Okulu 5. sınıfta okuyan Sevda Korol da iyileşeceği günü iple çektiğini dile getirerek, İyileşip top oynamak, eskisi gibi koşmak ve zıplamak istiyorum dedi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelideki STKlar 11 yaşında Sevda Korol Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER