Kocaeli, Bilişim Vadisine kavuşacak

Kocaeli, Bilişim Vadisine kavuşacak -Vali Ercan Topaca: Muallimköy ve civarına, Bilişim Merkezi olacak şekilde çalışma yapıyoruz -ABDdeki Bilişim Vadisine benzer bir yapıyla kurulma çalışmaları devam ediyor


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Muallimköy ve civarına, Bilişim Merkezi kurma çalışmalarının olduğunu belirterek, ABDdeki Bilişim Vadisine benzer bir yapıyla kurulma çalışmaları devam ediyor dedi.
     İzmitteki bir otelde Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından düzenlenen Doğu Marmara Bölge Planı Toplantısında konuşan Topaca, toplantıyla bölgenin yaklaşık 10 yıllık döneminin planlanacağını ifade etti.
     Kocaelide kurulması planlanan Bilişim Merkezinin de planda yer alması gerektiğini vurgulayan Topaca, Muallimköy ve civarına bilişim merkezi olacak şekilde çalışma yapıldığını söyledi.
     Topaca, söz konusu bölgenin adının Teknoloji Geliştirme Bölgesi olduğunu dile getirerek, ABDdeki Bilişim Vadisine benzer bir yapıyla şu anda kurulma çalışmaları devam ediyor. Bölgeyi, bütün dünyadan bu alanda çalışma yapan kişilerin çalıştığı, teknoloji ürettikleri bir alan olarak planlıyoruz ifadesini kullandı.
    
     -Taş ocakları sorunu-
    
     Taş ocaklarının, bölgenin önemli sorunlarından biri olduğunu vurgulayan Topaca, ilin değişik bölgelerinde geçmiş yıllarda ruhsatlandırılmış ve çalışan yaklaşık 56 taş ocağının bulunduğunu kaydetti.
     Topaca, kentte ruhsat alan ancak çalışmalara başlamamış yaklaşık 30 taş ocağının olduğunu belirterek, Bunlara ilave olacak ruhsat aşamasında olan, benim önümde bekleyen yaklaşık 40 taş ocağı talebi var. İstanbul istikametine giderken hepiniz görüyorsunuz. Gebze bölgesinde otoyolun sağında her geçişimde üzüldüğüm bir yerdir. İnanılmaz derecede kötü kullanılmış, gerek bitki örtüsüne gerekse yapılaşmaya açılmış bölgedir. Bununla ilgili çalışmamızı yapıyoruz bunlarında kentin gerisinde, bitki örtüsü açısında uygun bölgelere taşınması açısından çalışmalarımız var diye konuştu.
     MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut da 6 ilin 2023 vizyonuyla bölge planının hazırlık çalışmalarını yürüttüklerini anlatarak, 2023 hedeflerine yönelik hazırlanan strateji belgelerinin yerel ölçekte hangi şekilde hayata geçirileceği konusunda bir plan hazırlanacağını söyledi.
     Konuşmaların ardından MARKA Planlama Birim Başkanı Candan Umut Özden, toplantıda izlenecek yöntemi içeren sunum gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaeli, Bilişim Vadisine kavuşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER