Konfeksiyon atölyesinden kick boksta Avrupa ikinciliğine

Konfeksiyon atölyesinden kick boksta Avrupa ikinciliğine -Avrupa Kick Boks Şampiyonasında K1 Erkekler 75 kiloda ikinci olan 26 yaşındaki Ferhat Arslan, aynı zamanda Bursadaki bir konfeksiyon atölyesinde makineci olarak çalışıyor -


BURSA (A.A) - Mustafa Yılmaz - Ankarada geçen ay düzenlenen Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliği (WAKO) Avrupa Kick Boks Şampiyonasında, K1 (tam temas) dalında Erkekler 75 kiloda ikinci olan 26 yaşındaki Ferhat Arslan, aynı zamanda Bursada konfeksiyon atölyesinde makineci olarak çalışıyor. 15 çocuklu bir ailenin en küçük ferdi olan Arslan, tekstil atölyesi ile spor salonu arasında mekik dokuyor.
     Genç sporcu, haftanın 6 günü çalıştığı atölyede, işten sonra antrenman yapıyor. Bundan dolayı zaman zaman zorlandığını belirten Arslan, sporu sevdiği için bu zorlu sürece katlandığını söyledi.
     Ankarada düzenlenen organizasyonda finalde kaybeden Arslan, Kick boksa konfeksiyon atölyesinde çalışırken iş arkadaşım sayesinde başladım. Antrenmanlara çağrıldım. Başlayalı bir ay olmuştu, maça çıkardılar, dayak yedim. Derken buralara kadar geldik dedi.
     Arslan, bir ay sonra WAKO organizasyonunda, final maçında mağlup olduğu Sırp rakibi Miljan Vidovic ile profesyonel K1 75 kilo kemer maçına çıkacağını ifade ederek, Maç Almanyada olacak. İnşallah orada en iyi şekilde dövüşerek kemeri kazanmak istiyorum. Bunu da yapacak güçteyim. İyi hazırlanıyorum. Yılmaz hocamla sıkı bir antrenman periyotu hazırladık. Burada kaybettim ama sakat halimle dövüşmüştüm. Doktorlar Final maçında dövüşme, kangrene çevirebilir dedi. Ama ben maça çıktım, çünkü bu milli maç diye konuştu.
     Geçmişte Sinan Şamil Sam, Bahram Muzaffer gibi sporculara antrenörlük yapan Arslanın antrenörü Yılmaz Çağlar, sporcusunun Avrupa Şampiyonasında 7 yıldır dünya ve Avrupada yenilmeyen Rus Datsi Datsievi mağlup ettiğine dikkat çekti.
     Çağlar, şöyle konuştu:
     Ferhat, Avrupa Şampiyonasında çok zorlu maçlar yaptı. İlk müsabakasında 7 yıldır yenilmeyen Datsievi mağlup etti. Bu sporcu ilk mağlubiyetini bizden aldı, bir Türk evladından. Bu maçta Ferhatın sağ ayak parmağı çatladı. O vaziyette hem bu maça hem de final maçına çıktı. Sakatlığı nedeniyle ancak bu kadar yapabildik ve Avrupa ikincisi olduk.
    
     -Ferhat Arslan-
    
     Ağrıda 1986da doğan Arslan, 1990 yılında ailesiyle Bursaya taşındı. 15 çocuklu bir ailenin en küçüğü olan milli sporcu, 9 kez Türkiye şampiyonu, 1 kez dünya üçüncüsüğünü elde etti. Genç sporcu, son olarak da Türkiyede yapılan Avrupa Kick Boks Şampiyonasında Avrupa gümüş madalya kazandı.
    
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Konfeksiyon atölyesinden kick boksta Avrupa ikinciliğine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER