Kümeste yakaladığı Şahini yetkililere teslim etti

Kümeste yakaladığı Şahini yetkililere teslim etti


GİRESUN (A.A) - Bulancakta, Mehmet Usta isimli bir kişi kendisine ait tavuk kümesinde yakaladığı Şahini Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkililerine teslim etti.
     Usta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Saraçlı Mahallesindeki evinin bahçesindeki kümeste bir süredir 15e yakın tavuğunun yabani bir hayvan tarafından telef edildiğini söyledi.
     Tavuklara zarar veren hayvanı yakalamak için kümesi gözetlediğini ve bunun sonucunda da bir Şahinin kümese girdiğini fark ettiğini ifade eden Usta, Şahin kümesin içerisinde tavuklara saldırıyor ve onları avlamaya çalışıyordu. Bunu görünce ellerime eldiven taktım ve kümesin içerisine girdim. Şahin bana da saldırmaya başladı ancak onu yakalamayı başardım dedi.
     Şahini yakaladıktan sonra bir kafesin içerisine koyduğunu ve ne yapmam gerektiğini düşündüğünü belirterek, şunları söyledi:
     Şahini ilçe merkezine getirerek arkadaşlarıma gösterdim, onlar da yetkililere teslim etmem gerektiğini belirtti. Yetkililere teslim etmeyince cezası varmış. Ben de Şahini Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne teslim ettim. Artık kümesimi daha da sağlamlaştıracağım. Şahinin yetkililer tarafından tekrar doğaya salınacağını öğrendik. İnşallah gene gelip de benim kümesime dadanmaz.
     Şahinin veteriner hekim kontrolünden geçtikten sonra doğal yaşam alanına bırakılacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Sinan Yıldız / Gültekin Yetgin
<< Önceki Haber Kümeste yakaladığı Şahini yetkililere teslim etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER