Kürdan yerine kullandığı dikiş iğnesini yuttu

Kürdan yerine kullandığı dikiş iğnesini yuttu -Konyada bir kişi, yemek yedikten sonra kürdan yerine kullandığı dikiş iğnesini yuttu -Onikiparmak bağırsağına saplanan iğne endoskopiyle çıkarıldı


KONYA (A.A) - Konyanın Ereğli ilçesinde bir kişi, dikiş iğnesini kürdan gibi kullanırken yanlışlıkla yuttu. Onikiparmak bağırsağına saplanan iğne, endoskopiyle çıkarıldı.
     Ereğlide yaşayan Mehmet Erbay (28), yemek yedikten sonra kürdan yerine ağzına aldığı dikiş iğnesini yanlışlıkla yuttu. Kısa süre sonra vücudunda ağrılar başladığını hisseden Erbay, ilçe merkezindeki hastaneye gitti.
     Burada yapılan tetkiklerin ardından Konyaya sevk edilen Erbaya, iğnenin ameliyatla alınması gerektiği söylendi. Ameliyat olmayı kabul etmeyen Erbay, tekrar evine döndü. Aradan 5 gün geçtikten sonra ağrıları şiddetlenen Erbayın gittiği hastanede iğnenin onikiparmak bağırsağına saplandığı belirlendi. İğne ameliyatsız bir şekilde endoskopi yöntemiyle saplandığı yerden çıkarıldı.
     Farabi Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Erenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, hasta Mehmet Erbayın hastanelerine geldiğinde kendisine endoskopi yaptıklarını söyledi.
     Endoskopi sırasında, iğnenin onikiparmak bağırsağında enlemesine uzandığını ve her iki ucunun da bağırsağın duvarına saplandığını gördüklerini belirten Erenoğlu, şunları kaydetti:
     İğnenin saplandığı yer gerçekten tehlikeli bir bölge. Müdahale edilmeseydi iğne sağa sola kayarak kanın içindeki çok ciddi hayati damarlarda ve safra yolunda yaralanmaya neden olabilirdi. Bu nedenle iğnenin ameliyatsız alınması hasta için büyük konfor oldu. Hasta hayati tehlikesini atlatmış oldu. İğne kanın içinde gezdiği zaman öksürmekle, ıkınmakla kanın içindeki ana damarları yaralayabilir ve ne zaman ne yapacağı belli olmayacak bir pozisyona getirebilirdi. İğneyi ameliyatsız bir şekilde endoskopi yöntemiyle çıkardık.
     Mehmet Erbay ise gittiği hastanelerde kendisine ameliyat olması gerektiğini söylediklerini, kabul etmeyince taburcu edildiğini söyledi.
     Yuttuğu iğneyle 5 gün boyunca yaşadığını ifade eden Erbay, Sonra ağrılarım artınca tekrar Konyaya geldim. Muayene olduğum bu hastanede ameliyatsız bir şekilde endoskopi yöntemiyle iğne çıkarıldı diye konuştu.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy / Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Kürdan yerine kullandığı dikiş iğnesini yuttu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER