Kütahya İli Tarım Sektörü Ortak Akıl

Kütahya İli Tarım Sektörü Ortak Akıl Toplantısı -Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şelli: Dünyada tarımsal büyüklükte 10 yılda 11inci sıradan 7inci sıraya geldiysek, 2023 yılında ilk 5 ülke arasına girme


KÜTAHYA (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli, Dünyada tarımsal büyüklükte 10 yılda 11inci sıradan 7inci sıraya geldiysek, 2023 yılında ilk 5 ülke arasına girmeyi hedefliyoruz dedi.
     Şelli, Kütahya Hilton Garden Inn Otelinde düzenlenen Kütahya İli Tarım Sektörü Ortak Akıl Toplantısında, tarım ve hayvancılıkta yaklaşık 10 yıl önce çeşitli stratejilerin yer aldığı bir vizyon ortaya konulduğunu bildirdi.
     Bilinen uygulamalar yerine farklı stratejiler geliştirildiğini anlatan Şelli, tarımsal uygulamalardaki başarılara bakıldığında bunun daha iyi anlaşıldığını söyledi.
     Son 10 yılda tarım sektörünün geldiği noktayı ekonomik göstergelerin net biçimde ortaya koyduğunu dile getiren Şelli, şöyle devam etti:
     Türkiyede tarım sektörünün 10 yıl önceki toplam gayri safi hasılası 23 milyar dolardı, 2011 yılında bu miktar 65 milyar doları aştı. Türkiyenin 4 milyar dolar olan yıllık tarımsal ihracatı, 15 milyar doları aştı. Tarım sektörü son 9 yılın 8inde pozitif büyüme gösterdi. Bundan 10 yıl önce Türkiyenin tarımsal büyüklüğü dünyada 11inci sıradaydı, şimdi 7inci sıraya yükseldi. Avrupada ise birinci sıradayız. Son yıllarda İspanya ve İtalya gibi ülkeleri de geçtik.
     Türkiyenin tarımsal fotoğrafı ele alındığında uluslararası başarıların yeterli olmadığını ifade eden Şelli, 2023 yılı için yeni hedefler belirlendiğini anlattı.
     Dünyada tarımsal büyüklükte 10 yılda 11inci sıradan 7inci sıraya geldiysek, 2023 yılında ilk 5 ülke arasına girmeyi hedefliyoruz diyen Şelli, 2023 yılı ana hedeflerinin, 40 milyar dolar tarımsal ihracat ve 150 milyar dolar tarımsal gayri safi milli hasıla olduğunu sözlerine ekledi.
     Toplantıya, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Belediye Başkanı Mustafa İça, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Satıcı ile şube müdürleri katıldı.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahya İli Tarım Sektörü Ortak Akıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER