Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Hafta etkinliklerine katılmak üzere Tokata gelen Bosna-Hersekli ve Somalili din adamları, İl Müftüsü Koçakı ziyaret etti


TOKAT (A.A) - Bosna-Hersekli ve Somalili din adamları, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılmak üzere Tokata geldi.
     Saraybosna Müftüsü Hüseyin Smayiç ve Yardımcısı Bego Sebimoviç ile Somaliden gelen din adamları Ebubekir Mehdi ve Hasan Hayr, İl Müftüsü Abdurrahman Koçakı makamında ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Koçak, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla sosyal ve kültürel etkinliklerin sürdüğünü söyledi.
     Bu yıl Kutlu Doğum Haftasında tema olarak "Hz. Peygamber ve insan onuru" konusunun ele alındığını vurgulayan Koçak, "Kardeş şehir olduğumuz Saraybosna Müftüsü Hüseyin Smayiç ve Yardımcısı Sebimoviç bizi ziyarete geldi. Bu sene Turhal ilçemiz de Somalinin Mogadişu kenti ile kardeş şehir oldu. Mogadişudan Ebubekir Mehdi ve Hasan Hayr kardeşlerimiz de geldiler. Etkinliklerde berber olacağız" diye konuştu.
     Koçak, konuklarıyla özellikle din görevlilerine ve sivil toplum örgütlerine yönelik bir durum değerlendirmesi yapacaklarını belirterek, "Mesleki açıdan, din hizmeti açısından neredeyiz, nasıl bir durumdayız, hizmet birliğini nasıl yapabiliriz sorularını beraber konuşup çözüm bulacağız" ifadelerini kullandı.
     Saraybosna Müftüsü Smayiç ise 3 gün boyunca Tokatta bulunacaklarını ifade ederek, şunları aktardı:
     "Bu buluşma Tokat Müftülüğü ile Saraybosna Müftülüğünün dördüncü buluşması. Biz 10 yıl önce Saraybosna Müftülüğü olarak Tokat Müftülüğü ile kardeşlik ilişkisi kurmuştuk. Aramızdaki ilişkiler çok iyi. Geçen senelerde projeler yapmıştık. Bu projeleri Tokat Müftülüğü ve TİKA sayesinde gerçekleştirdik. Mesela, proje kapsamında Saraybosna Müftülüğümüzün bölgesinde bulunan 100 cami ve mektep, Tokat Müftülüğü ve TİKA sayesinde daha donanımlı hale geldi. Bu tür projelerin devam etmesini istiyoruz."
     Mogadişudan gelen Ebubekir Mehdi ve Hasan Hayr da, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri için Tokatta olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER