Lapseki Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adanur:

Lapseki Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adanur: -Kış aylarında C vitamini almak çok önemli


ÇANAKKALE (A.A) - Lapseki Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Yavuz Adanur, kış aylarında C vitamini almanın çok önemli olduğunu söyledi.
     Adanur, yaptığı açıklamada, vücuda her gün çok sayıda bakteri ve virüsün girdiğini, vücudun savunma sistemlerinin bunların yüzde 90ından fazlasını enfeksiyon oluşturmadan yendiğine işaret etti.
     C vitamininin daha çok bu dönemde etkili olduğunu dile getiren Adanur, Hasta olmayı beklemeden yeterli miktarda C vitamini ile diğer vitaminleri bolca almak gerekiyor. Bu nedenle kış aylarında C vitamini almak çok önemli dedi.
     Adanur, C vitaminin faydaları hakkında şunları kaydetti:
     Kansızlığa karşı koruyucudur. Bağışıklık sistemini güçlendirir, vücuttaki bazı vitaminlerin ve enzimlerin işleyişine yardımcı olur. Damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Günlük C vitamini gereksimi 75-100 miligram arasındadır. Ağır spor yapanlar, hamileler bu değerlerin 2-3 katı daha fazla C vitamini alabilirler. C vitamini açısından en zengin ürün kuşburnu olmakla beraber, çilek, kavun, narenciye, brokoli, maydanoz, kırmızı biber de C vitamini açısından zengin besinlerdir. Unutulmaması gereken, C vitamini içeren besinlerin mümkün olduğunca çiğ olarak tüketilmesi ve hastalık oluşmadan yeterince yenmesi.
    
     Muhabir: Ercan Özçetin / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Lapseki Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adanur: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER