Letonyalı eğitimcilerden İskenderun Belediye Başkanı Civeleke

Letonyalı eğitimcilerden İskenderun Belediye Başkanı Civeleke ziyaret


HATAY (A.A) - Gençlerin şimdiki ve gelecekteki yaşamlarında spor aktivitelerinin rolü Comenius Projesi kapsamında, Letonyadan gelen eğitimciler, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civeleki makamında ziyaret etti.
     Civelek, yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sosyal projelere her zaman destek olduklarını söyledi.
     İletişimin, teknolojinin ve ulaşımın artmasına rağmen, insanların giderek yalnızlaştığını ifade eden Civelek, Eskiden çocuklar bir arada oynarken, şimdi komşu çocuklar bilgisayar başında birbiriyle mesajlaşıyor. Bu tür projeler kültürlerin kaynaşması adına büyük önem taşıyordiye konuştu.
     Proje koordinatörü Sait Sinan Yıldırım ise, Letonya ve Türkiye arasındaki proje kapsamında, öğrencilerin spor alışkanlıklarını ortaya çıkarmaya ve spora teşvik etmeye çalıştıklarını kaydetti.
     Letonyanın Ogre kenti Belediye Başkan Yardımcısı Vita Puke de, eğitim, sağlık ve spordan sorumlu olduğunu belirterek, Bu tür projeler Türkiye ve Letonya arasında kültür alışverişine katkı sunuyor.Bundan dolayı çok sevinçliyim. Bu tür projeler diğer ülkelerde spor organizasyonlarının nasıl yapıldığı konusunda fikir veriyor ve yararlı oluyor dedi.
     Konuşmaların ardından Civelek, Vita Pukeye anı tabağı hediye etti.
    
     Muhabir: Ömer Soylu / Salim Taş
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Letonyalı eğitimcilerden İskenderun Belediye Başkanı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER