Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Köver, Kapadokyada

Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Köver, Kapadokyada -Köver: "Bize göre, Türkiyenin ABye ihtiyacı yoktur, ABnin Türkiyeye ihtiyacı vardır"


NEVŞEHİR (A.A) - Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Laszlo Köver, "Bize göre, Türkiyenin ABye ihtiyacı yoktur, ABnin Türkiyeye ihtiyacı vardır" dedi.
     Nevşehire gelen Köver, Derinkuyu ilçesindeki yeraltı şehri ile Uçhisar beldesindeki kaleyi ve çevresini gezerek yetkililerden bilgi aldı.
     Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Köver, Kapadokyada bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu, bölgeye geleli kısa süre olmasına rağmen gördüklerinden çok etkilendiğini söyledi.
     Türkiyenin Avrupa Birliğine (AB) üyelik sürecini değerlendiren Köver, "Biz, ilk andan itibaren Türkiyenin Avrupa Birliğine girişini tamamen destekliyoruz. Bu desteğin sadece sözde değil, uygulamada da öyle olduğunu göstermek için vize uygulamasını kaldırdık. Bize göre, Türkiyenin ABye ihtiyacı yoktur, ABnin Türkiyeye ihtiyacı vardır. Türkiyede ekonomide ve sosyal konularda yapılan işler, çok ilginç ve gerçekten etkileyici" diye konuştu.
     Köver, Türkiye ile Macaristan arasında çok iyi ilişkiler olduğunu söyledi.
    
     -Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşme-
    
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dün yaptığı görüşmeyi de değerlendiren Köver, "Başbakan Erdoğanın Budapeşte ziyaretinde kendisiyle görüşme imkanı bulamadık. Onun yerine Türkiyede bir görüşme gerçekleştirdik. İki ülke arasındaki iş birliği potansiyelini görüştük. Birbirimize durumlarımızı anlattık ve meclis olarak biz neler yapabilirizi görüştük" dedi.
     Göreme Açıkhava Müzesini de gezen Kövere, Kapadokya gezisinde Macaristanın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari ve Nevşehir Vali Yardımcısı İbrahim Süha Karaboran eşlik etti.
    
     Muhabir: Murat Asil / İsmail İçer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Köver, Kapadokyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER