Maçın ardından

Maçın ardından -Sivasspor Teknik Direktörü Çalımbay: Bazı arkadaşlarımızın istediğimiz seviyede olmamaları ve girdiğimiz pozisyonları değerlendiremememiz puan kaybına neden oldu -Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza


MANİSA (A.A) - Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bazı oyuncularının istediği seviyede olmaması ve girdikleri pozisyonları değerlendirememeleri nedeniyle Akhisar Belediyespora mağlup olduklarını söyledi.
     Çalımbay, 2-1 yenildikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Maç aslında bizim beklediğimiz gibi bir maçtı. Böyle bir maç bekliyorduk. Kapanan ve kontra atak yapmaya çalışan bir takım ifadelerini kullandı.
     Manisa temsilcisinin, hücum özellikleri olan hızlı oyunculara sahip olduğunu anlatan Çalımbay, savunma hatası sonucu beklemedikleri şekilde iki gol yediklerini belirterek, Bazı arkadaşlarımızın istediğimiz seviyede olmamaları ve girdiğimiz pozisyonları değerlendiremememiz puan kaybına neden oldu dedi.
     Maçın hakemi Halis ÖzkahyaAkhisar Belediyesporun ikinci golü öncesindeki kararı nedeniyle eleştiren Çalımbay, Kalecimiz belki 6 ay futbol oynayamayacak. Durumu kritik gözüküyor. Yani eğer hakemsen, anında gelişen bir olayı göremiyorsan hakemlik yapmayacaksın. Çünkü arkadaşlar sorduğunda ani gelişti diyor. Tabii ki ani gelişecek. Futbol bir anda gelişiyor, bir anda karar vereceksin. Kalecimiz yerdeyken, ayağı parçalanmışken o golü vermek bence vicdansızlık, bu hakemlik değil diye konuştu.
     Çalımbay, hakemlerin biraz daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Şanssızlıklar yaşadıklarını ifade eden Rıza Çalımbay, ligin uzun bir maraton olduğunu belirterek, bu zor günleri aşacaklarını sözlerine ekledi.
     Sivasspor kaptanı Uğur Kavuk ise yenildikleri için üzgün olduklarını belirtti. Rakibin ikinci golü sonrası hakemle görüştüğünü ifade eden Kavuk, Hakeme Hocam görmüyor musun adamın ayağı kırıldı dedim. Parçalanmış bir ayak var ortada, 3 saniye içinde görmedim, ani gelişen olaydı, kusura bakma diyor. Futbolda kusur falan yok. 2-0 geriye düştük diye konuştu.
     Kavuk, Halis Özkahya gibi tecrübeli bir hakemin böyle kritik pozisyonları görmesi gerektiğini söyledi.
     Polonyalı oyuncu Kamil Grosicki de mağlubiyetin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, bundan sonraki maçlara odaklanacaklarını dile getirdi.
    
     -Akhisar Belediyespor cephesi-
    
     Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ise Bugün burada çok güçlü bir rakibe karşı iyi bir oyun oynadığımızı düşünüyorum. Gerçekten Sivasspor hem iyi bir kadroya hem de iyi bir oyun anlayışına sahip bir takım. İşimiz zor olacaktı ve burada takım oyununu ön plana çıkaran bir futbol oynamamız gerekiyordu. Bugün bunu başardık diye konuştu.
     Oyuncularını tebrik eden Hamzaoğlu, Sivasspora da bundan sonraki maçlarında başarılar diledi.
     Ligde ilk 8 maçta 3 gol atan Akhisar Belediyesporun Sivasspor karşısında 2 gol bulduğunun belirtilmesi üzerine Hamzaoğlu, haftalardır iyi oynadıklarını, pozisyonlar da bulduklarını ancak gol yollarında sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.
     Sivasspor karşısında ise buldukları pozisyonları değerlendirdiklerini anlatan Hamzaoğlu, Gol de atabiliyorsak artık bundan sonra oyuncularım kendilerine daha da güvenerek oynayacaklar dedi.
     Teknik direktör Hamzaoğlu, bugün çok önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, Biz yine ayaklarımızı yere sağlam basarak, bulunduğumuz durumu çok iyi bilerek hareket etmek zorundayız. Bundan sonraki maçlarımızda da yine rakiplerimizi zorlamaya, onları mümkün olduğunca güç duruma sokmaya çalışacağız. Yakalarsak fırsatları da değerlendirmeye gayret edeceğiz. Biz bu oyun anlayışını sürdürmek zorundayız diye konuştu.
     Akhisar Belediyesporun 2. golünü atan Sertan Vardar da İstediğimizi aldık, çok mutluyum, takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum dedi.
     Golü atmadan önce Sivasspor kalecisi Milan Borjan ile Bruno arasındaki pozisyonda faul olup olmadığı yönündeki soruya Vardar, o pozisyonu görmediğini söyledi.
     Uğur Demirok ise Deplasmanda oynamamız gereken gibi oynadık. Sezon başında bizimle ilgili bazı sesler yükseliyordu, onlara yavaş yavaş çok iyi cevap verdiğimizi düşünüyorum. Takım ruhunu sahaya çok iyi yansıtıyoruz. İlerleyen haftalarda bunu herkes daha iyi görecek. Takım arkadaşlarımı canı gönülden kutluyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER