Mardinde eğitim değerlendirme toplantısı yapıldı

Mardinde eğitim değerlendirme toplantısı yapıldı


MARDİN (A.A) - Mardinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce eğitim değerlendirme toplantısı yapıldı
     İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu başkanlığında, il milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürlerinin katılımı ile, Mardinde eğitim ve öğretim çalışmalarıyla ilgili genel değerlendirme toplantısı yapıldı.
     Toplantıda konuşan Kuntoğlu, Mardinde eğitim sorunları ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığını, eğitimde başarının artırılmasına yönelik alınabilecek tedbirlerin irdelendiğini söyledi.
     Öğrencilerin sebebi ne olursa olsun hiçbir şekilde eğitim öğretim hakkından mahrum bırakılamayacağını belirten Kuntoğlu, okula devamlarının sağlanması, kılık kıyafet ile ilgili herhangi bir sorun ile karşılaşmamaları için gerekli her türlü tedbirin alınması gerektiğini kaydetti.
     Kız çocuklarının okullaşma oranlarının artırılması için gerekli çalışmaların da devam ettiğini bildiren Kuntoğlu Mardinde eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranlarının Türkiye geneli okullaşma oranları seviyesine ulaştırılması için gerekli her türlü çalışma yapılacak. Öğrencilerimizin bir üst öğrenimlerini hangi tür okullarda yapmak istediklerine dair anket çalışmaları yapıldı. Okul türleri veya dönüştürmeleri yapılırken öğrenci ve velilerin istek ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak işlem yapılacak dedi.
     Kuntoğlu, okuma kültürü oluşturma ve okuma bilincinin kazandırılması için okuma kampanyası yapılacağını da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Mardinde eğitim değerlendirme toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER