Maymuna buzlu meyve kokteyli, ayılara buzlu

Maymuna buzlu meyve kokteyli, ayılara buzlu balık -Bunaltıcı sıcaklar nedeniyle zor anlar yaşayan Bursa Hayvanat Bahçesinin sakinlerinin, çeşitli yöntemlerle serinlemeleri sağlanıyor -Maymunlara buzlu meyve, ayılara buzlu balık verili


BURSA (A.A) - Tarık Üzgün - Bunaltıcı sıcaklar nedeniyle zor anlar yaşayan Bursa Hayvanat Bahçesinin sakinlerinin, çeşitli yöntemlerle serinlemeleri temin ediliyor.
     Temmuz sıcağı, insanlar kadar hayvanları fazlasıyla bunaltıyor. Bursa Hayvanat Bahçesinin sakinleri, çalışanların ve bakıcılarının hazırladığı çeşitli aktivite ve beslenme programlarıyla yaz sıcağında rahatlama imkanı buluyor.
     Kova içine doldurulan su ile elma, havuç, kavun ve muzdan oluşan kokteyl, dondurultuktan sonra maymunlara verilirken, ayılar da buzlu balık menüsüyle serinliyor.
     Geyikler, özel havuzlarda, deve, at, eşek ve inekler açılan fıskiyeler altında rahatlıyor. Zaman zaman bakıcılar, hortumla sulama yöntemini tercih ediyor.
    
     -Sıcaklar, hayvanların psikolojisini etkiliyor-
    
     Bursa Hayvanat Bahçesi Veteriner Hekimi Dr. Hatice Karakuzulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1998den bu yana hizmet veren ve geçen yıl Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliğine (EAZA) tam üye olan tesisin, 90 türden yaklaşık 700 hayvanı barındırdığını bildirdi.
     Karakuzulu, son dönemde yaşanan yüksek sıcaklıkların hayvanlar üzerinde de yıpratıcı etki yarattığını belirterek, Hayvanları rahatlatmak için değişik yöntemler buluyoruz. Bazılarını buzlu yiyeceklerle serinletiyoruz. Çok fazla sayıda ağacımız var. Ağaçların hedefi hayvanlara ve gelen ziyaretçilerimize mümkün olduğunca gölgelik alan sağlaması. Ayrıca yapı itibarıyla suya ihtiyacı olan hayvanların, barınakları içinde havuzlar bulunuyor. Doğal ortamdaki gibi diledikleri zaman içine girip serinliyorlar dedi.
     Beslenmeden sorumlu çalışanların, hayvanların sosyal davranışlarını ve aktivitelerini artırmak amacıyla çeşitli menüler hazırladığını ifade eden Karakuzulu, Sıcak havalarda hayvanları serinletmek amacıyla değişik meyvelerden dondurulmuş kokteyller yapıyoruz. Bu durum, psikolojik olarak da onları rahatlatıyor diye konuştu.
    
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Maymuna buzlu meyve kokteyli, ayılara buzlu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER