Mersin, narenciye ürünleriyle renkleniyor

Mersin, narenciye ürünleriyle renkleniyor -Bu yıl 3üncüsü gerçekleştirilecek Mersin Narenciye Festivali kapsamında kentteki caddeler narenciye ürünleriyle donatılıyor -Toplam 110 ton narenciye ürününün kullanılacağı festiv


MERSİN (A.A) - Kerem Kocalar - Bu yıl 3üncüsü gerçekleştirilecek Mersin Narenciye Festivali kapsamında kentteki caddeler narenciye ürünleriyle süsleniyor.
     Mersin Ticaret Borsasının koordinatörlüğünde, büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinin katkılarıyla düzenlenen Mersin Narenciye Festivali, 17-18 Kasım tarihlerinde yapılacak.
     Narenciye ürünlerini yerel, ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak, narenciye meyvelerinin tüketimini artırmak, marka değerini yükseltmek ve Mersinin tanıtımına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen festival, kentin sosyal hayatına da önemli katkılar sağlayacak.
     Geçen yıl 16 ülkeden 400ü aşkın amatör gösteri sanatçısının katılımıyla gerçekleştirilen festivale, bu yıl 25 ülkeden bin 400 civarında animatörün katılması bekleniyor.
     Hazırlıklar kapsamında 1,5 kilometrelik sahil şeridindeki Side Sütunları, Kız Kalesi, Galatasaray Meydanı, İskele Bölgesi, Saat Kulesi, Truva Kabartmaları, Hitit Kabartmaları ve Uzuncaburç alanları ise, narenciye ürünleriyle süsleniyor.
     Festival için hazırlanan 110 ton ürünün 35 tonu sokak süslemelerinde kullanılacak, geriye kalan bölümü ise festival boyunca katılımcılara ikram edilecek.
     Festivalde, meyvelerle süslenen musluklardan limonata akacak, banklar ve arabalar ise narenciye ürünleriyle renklenecek. Narenciye ürünleriyle süslenen araçlar, yarından itibaren kentin en işlek caddelerinde kortej yürüyüşü gerçekleştirecek.
    
     -Metrekarede 33 kilogram narenciye-
    
     Festival Tertip Komitesi Üyesi Raif Okutucu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mersinin narenciye üretiminde Türkiyenin önde gelen kentlerinden birisi olduğunu ve narenciyenin çok sayıda kişiye istihdam kapısı sağladığını söyledi.
     Festivalle narenciyenin önemine dikkat çekmek istediklerini anlatan Okutucu, Burada çok büyük bir emek var. Çok sayıdaki yapı, narenciye ürünleriyle süslenecek. Bu işlemler yapılırken, metrekarede 33 kilogram ürün kullanılacak dedi.
     Okutucu, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, herkesi haftasonu gerçekleştirilecek etkinliklere davet etti.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Mersin, narenciye ürünleriyle renkleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER