Mersin Narenciye Festivali

Mersin Narenciye Festivali -Festival 26 ülkeden 600e yakın gösteri sanatçısı ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başladı


MERSİN (A.A) - Mersin Narenciye Festivali, 26 ülkeden 600e yakın gösteri sanatçısının ve halkın katılımıyla gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başladı.
     Mersin Ticaret Borsasının koordinatörlüğünde, büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinin katkılarıyla gerçekleştirilen festival kapsamında, 1,5 kilometrelik sahil şeridindeki Side Sütunları, Kız Kalesi, Galatasaray Meydanı, İskele Bölgesi, Saat Kulesi, Truva Kabartmaları, Hitit Kabartmaları ve Uzuncaburç alanları, narenciye ürünleriyle süslenerek, adeta görsel bir şölen hazırlandı.
     Festival için hazırlanan 110 ton narenciye ürününün 35 tonu sokak süslemelerinde kullanılırken geriye kalan bölüm ise festival boyunca katılımcılara ikram ediliyor. Festivalde, meyvelerle süslenen musluklardan limonata akarken, banklar ve arabalar ise narenciye ürünleriyle renklendi. Narenciye ürünleriyle süslenen araçlar, Adnan Menderes Bulvarı boyunca trafikte seyrederek, halkın festivale dikkatini çekti.
     Festival kapsamında, kente gelen gösteri grupları da, kortej yürüyüşünün ardından gösterilerini sundu. Bu arada, festival öncesinde, Moldovyalı dansçı kızların, davul eşlinde hayal çekip dans etmeleri, renkli görüntülere sahne oldu.
     Mersin Ticaret Borsası ve Narenciye Festivali İcra Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, yaptığı konuşmada, festivalin narenciye ürünlerinin bir süsleme unsuru olarak kullanıldığı Türkiyedeki ilk ve tek festival olduğunu ifade ederek, festival kapsamında 50 dolayında stant açılacağını, burada firmaların vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunacağını kaydetti.
     Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile milletvekillerinin de katıldığı festival, yarın akşam saatlerine kadar çeşitli etkinliklerle sürecek.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Mersin Narenciye Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER