MHP'lilerden betonlaşmaya karşı eylem

MHP'lilerden betonlaşmaya karşı eylem

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Başkanlığı yeşil alanların imara açılmasına tepki amacıyla Emirgan Korusu yakınına fidan dikti. MHP İstanbul İl Başkanı Bülent Karataş, alana hükümete yakın bir kişinin 3 katlı konutlar dikeceğini söyledi.

MHP'liler, Sarıyer Koru Mahallesi'nde bulunan ve imara açılacağı belirtilen Şahin Tepe'deki boş araziye fidan dikti. Emirgan Korusu'na yakın olan alanda toplanan MHP'liler, özeleştirme ve betonlaştırma çabalarını protesto etti. Konuyla ilgili konuşan MHP İstanbul İl Başkanı Bülent Karataş, alana hükümete yakın bir kişinin 3 katlı konutlar yapacağını iddia etti.

562 yıl önce Fatih Sultan Mehmet'in "Ormanın ağacından bir dal kesenin kafasını keserim." dediğini hatırlatan Karataş, hükümeti her şeyi ranta dönüştürmekle suçladı. Karataş, "Her şeyi ranta dönük değerlendirerek duygularını ve kalplerini kaybetmiş ruhsuz bir iktidarın beyinlerinin artık betonlaştığını düşünüyoruz. İstanbulumuzu betonlaştıranların, ruhsuzların ve kalpsizlerin beton kafalı olduğunu düşünmeye başladık." dedi.

Çevre Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Emlak Konut'a seslendiklerini dile getiren Karataş, "Bu toplumun, bu milletin yeşil alanlara ihtiyacı var. Park alanlarına ihtiyacı var. Siz doları gördünüz, yeşile olan sevginiz gibi orman ve yeşil alanlara da sevginizin oluşmasını istiyoruz. Lütfen toplumun ve milletin sinir uçlarıyla oynamayın. Yolsuzluktan elde etmiş olduğunuz kazancınızı harcayacak alan arıyorsanız. Bunları yeşil alan üzerinde yapılaşmaya giderek İstanbulumuzu betonlaşmaya döndürmeyin." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber MHP'lilerden betonlaşmaya karşı eylem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER