Milli Eğitim Müdürü Aksoy okul müdürleriyle

Milli Eğitim Müdürü Aksoy okul müdürleriyle toplantı yaptı


KASTAMONU (A.A) - İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, lise ve ortaokul müdürleriyle toplantı yaptı.
     Aksoy, Şerife Bacı Öğretmenevinde düzenlenen toplantıda, her okulun bulunduğu bölgeye göre değerlendirilmesinin daha yararlı olacağını ifade ederek, öğrencilere verilen karnelerin bir benzerinin okullar bazında çıkartarak, okulların sınıf sınıf başarı durumlarının masaya yatırıldığını söyledi.
     Kırşehir ve Burdurun Seviye Belirleme Sınavında yakaladığı başarının Liselere Girişi Sınavı (LGS) ve Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) da yansıdığını, Kastamonu olarak da benzeri başarılara mutlaka ulaşılması gerektiğini vurgulayan Aksoy, haziran ayında yapacakları toplantıya her okulun başarısını en az yüzde 10 artırmış olarak gelmesini istedi.
     Çocukların daha iyi üniversiteler girebilmeleri için bunu yapmak zorunda olduklarının altını çizen Aksoy, Hani bir söz vardır. Un var, şeker var ama helva yapmasını bilen yok. Kastamonu helvanın başkenti. Çekme helvamız meşhur. İlimizde eğitim alanında onca imkanlarımız var. O zaman helvayı yapmak bize düşüyor dedi.
     Aksoy, okullarda zümre çalışmalarının çok daha ciddi yapılarak, öğretmenlerinde yeniliklere karşı kendilerini geliştirmeleri gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Milli Eğitim Müdürü Aksoy okul müdürleriyle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER