Milli Güreşçi Kayaalpe, Yozgatta görkemli karşılama

Milli Güreşçi Kayaalpe, Yozgatta görkemli karşılama -Cihan pehlivanı memlekete hoş geldin pankartıyla karşılanan Kayaalpe Yozgatta gelinlere takılan beşi birlik altın hediye edildi


YOZGAT (A.A) - Londra Olimpiyatlarında bronz madalya kazanan milli güreşçi Rıza Kayaalp için memleketi Yozgatta görkemli bir karşılama töreni düzenlendi.
     Yozgat Belediyesi tarafından belediye önünde Cihan pehlivanı memlekete hoş geldin yazılı pankartlarla karşılanan Kayaalpe, Belediye Başkanı Yusuf Başer tarafından, çiçek takdim etti.
     Rıza Kayaalpın babası Kelami Kayaalp, oğlunun boynuna sarılarak tebrik ederken, duygulandığı gözlendi. Karşılamadan dolayı Yozgatlılara ve Belediye Başkanı Yusuf Başere teşekkür eden Kayaalp, Türkiyede şampiyon sporcuların çok az yetiştiğini söyledi.
     Kayaalp, olimpiyatlarda 5 tane madalya aldıklarını ifade ederek, Bunun biri de Yozgatta yetişen bir sporcudan. Yozgatta daha nice şampiyonlar yetişeceğinden eminim. Çünkü bunu yapabilecek çok güçlü insanlarımız var. İnşallah bizim gibi sporcular da yetişmeye devam eder dedi.
     Hedefim olimpiyat şampiyonluğuydu diyen Kayaalp, Son Avrupa Dünya Şampiyonu olarak olimpiyatlara gittim. Yarı finalde yaptığım birkaç hata beni finalden etti. Buna şükür. Ülkeme ve Yozgatımıza bronz madalya kazandırdım. Türk kafilesinde de ilk madalyayı ben aldım. Devamında da iki altın iki gümüş geldi şeklinde konuştu.
     Kayaalp, her zaman en iyisini yapabilmeyi hedeflediğini anlatarak, olimpiyat şampiyonluğunun her zaman ilk hedefi olarak kalacağını söyledi. Bu hedefe ulaşmak için Avrupa ve dünya şampiyonluklarını kazanmaya devam edeceğini vurgulayan Kayaalp, Bunun için çalışmalarımı son hızla devam ettirip ülkeme hizmet etmeye devam edeceğim. Buruk bir sevinç yaşıyorum. Şampiyon olmak için gitmiştim. Bu saatten sonra başka madalya beni kesmiyor. Boş dönmekte vardı, buna şükür diyorum ifadesini kullandı.
    
     -Altın hediyesi
    
     Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Kayaalpe Yozgatta gelinlik kızlara takılan beşi birlik altın hediye etti.
     Başer, Gururumuz, yavrumuz Rıza Kayaalp memleketi Yozgata geldi. Yozgat Belediyesi olarak kendisini kutluyoruz. Türk gibi güçlü, Türkün sırtı yere gelmez ifadesini bir kez daha göstermiştir. Olimpiyat şampiyonluğu bekliyorduk. Kısmet... Yaşı çok genç dedi.
     Yozgatın sporcu yatağı olduğunu anlatan Başer, şöyle konuştu:
     Yozgat, Hasbeklerin Nasuh Akarların Celal Atiklerin memleketi. Bugün de Rıza Kayaalplerin memleketi. Rızamızın ismini güzel bir caddeye vermiştik. Şimdi de bir spor salonuna ismini vereceğiz. Rızamızdan çok güzel başarılar bekliyoruz. Zaten kendisi dünya şampiyonu. Yozgatlı olması ve şanlı bayrağımızı göndere çekmesi bizi ayrıca gururlandırdı. İnşallah Yozgat Belediyesi olarak kurduğumuz güreş spor kulübümüzde Rıza gibi Türkiye ve dünya şampiyonlarını yetiştirmeye devam edeceğiz diye konuştu.
     Rıza Kayaalpın Yozgat Güreş Eğitim Merkezindeki antrenör hocası Mustafa Başer de öğrencisi Kayaalpin başarılarının kendilerini gururlandırdığını kaydetti.
    
     Muhabir: Ömer Sarı / Hakan Can Şahin / İsmail İçer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Milli Güreşçi Kayaalpe, Yozgatta görkemli karşılama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER