Mucizevi ameliyetla hayata döndü

Mucizevi ameliyetla hayata döndü -"Ameliyat edilemez" olarak değerlendirilen safra yolları kanseri nedeniyle 2,5 yıldır safrasını dren yardımıyla vücut dışındaki torbada taşıyan hasta, İzmirde yapılan ameliyat ile sağlığına kavuştu


İZMİR (A.A) - Zeynep Hoşgörür - "Ameliyat edilemez" olarak değerlendirilen safra yolları kanserine bağlı olarak, safra akışı sağlanamadığı için 2,5 yıldır safrasını dren yardımıyla vücut dışındaki torbada taşıyan hasta, İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Medical Park İzmir Hastanesinde gerçekleştirilen ameliyat ile sağlığına kavuştu.
     İstanbulda yaşayan Yaşar Bakıra (49) 2010 yılında safra yolları kanseri teşhisi kondu. İstanbulda gittiği hastanede yapılan ameliyatta kanserli dokunun cerrahi müdahale ile alınamayacağı değerlendirilen Bakıra, safrasının vücut dışına akışını sağlamak amacıyla dren takıldı.
     Kanser tedavisinin yanı sıra, zaman zaman safrayı vücut dışına taşıyan drenlerin tıkanması nedeniyle zor günler geçiren, sağlık durumundan ötürü malulen emekli olan Bakır, İzmire gelerek, İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Medical Park İzmir Hastanesine başvurdu.
     İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ünal Aydın başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirilen ameliyatla safra yollarındaki kanserli doku temizlenip, bağırsak dokusundan safra yolu yapılan Bakırın safra akışı da yeniden vücut içine alındı.
     Doç. Dr. Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakırın, safra yollarındaki kanser nedeniyle safra akışı bozulmuş, safra kesesi dışarı alınmış halde kendilerine başvurduğunu söyledi.
     Bakırın sağlık durumunun oldukça kötü olduğunu ifade eden Doç. Dr. Aydın, "Doktorları, kısa bir süre içinde safra yolları iltihabı nedeniyle yaşamını yitirebileceğini söylediği için Bakırın morali bozuktu. Ameliyat şansım var mı- diyerek geldi" dedi.
    
     -"Başarı şansı çok düşüktü"-
    
     Bakırın çok düşük bir oranda ameliyat şansı bulunduğunu değerlendirdiklerini vurgulayan Doç. Dr. Aydın, şunları kaydetti:
     "Teknik durumu, yapılabilecek ve yapılamayacakları hasta ve hasta yakınları ile çok ciddi olarak paylaştık. İşbirliği yapmalarını arzu ettiğimizi söyledik. Yaklaşık 8 saatlik bir ameliyatla safra yollarındaki kanseri tamamen çıkarıp, bağırsaktan yeniden safra yolu yaparak safra akışını içeri aldık. Başarılı bir şekilde ameliyat gerçekleşti. Ameliyattan sonra herhangi bir sorun yaşamadık. Ameliyatın beşinci gününde karnındaki tüm hortumları çektik. Kanser tedavisinin yakinen devam etmesi gerekiyor. Kendisine ilk söylediğim şey, Bu yaz denize girebileceksiniz oldu. Safrayı içeri almak üzere yaptığımız ameliyatta kitlenin çıkarılabileceğini görünce tamamen kanserli kitleyi de çıkardık. Riskli bir ameliyatı göze aldık ve hem kanserli dokuyu temizledik hem de safra kesesini vücut içine taşıdık. Artık vücudu temiz ve takiplerimiz devam edecek. Beslenmesi ve günlük düzeni normale döndü."
    
     -"Ameliyat edilemez demişlerdi"-
    
     Ameliyatla safra akışı vücut içine alınan Bakır ise hastalığı nedeniyle 2,5 yıldır büyük sıkıntılar çektiğini anlattı.
     Rahatsızlığı öncesi, bir okulda hademe olarak çalıştığını belirten Bakır, "Saframın dışarı alınmasının ardından, 1 ay çalıştıktan sonra iş göremez hale gelince malulen emekli edildim. Çok mağdur oldum" dedi.
     Safra dreni ve kesesini dışarıda gören insanların ilginç tepkiler verdiğine işaret eden Bakır, şunları kaydetti:
     "2,5 senedir safram elimde, dışarı akıyor. 3 ayda bir dren değişiyor. İnsanlar Neden dışarıda- diye soruyorlardı. Bize Bir şey yapılamaz demişlerdi. 2,5 sene böyle dolaştıktan sonra hastalığımın çaresinin olduğunu öğrendik. Oğlum internette Ünal hocanın konuşmasını gördü ve İzmire geldik. Annemden yeni doğmuş gibi hayatıma yeniden başlıyorum. Bu tüpler, arkadaşım olmuştu, artık yollarımızı ayıracağız. 2,5 sene uzun bir zaman yol arkadaşım olmuştu."
     Bakırın eşi Güllü Bakır ise safra akışını sağlayan drenin bakımının zor olduğunu, en ufak bir tıkanmada acil servise başvurmak durumunda kaldıklarını söyledi. Yıllarca üzüntü yaşadıklarını dile getiren Bakır, "Allaha şükür başarılı bir ameliyat geçirdi. Böyle bir ameliyat olmaz demişlerdi. Bizim için bir mucize. Allah doktorlarımızdan razı olsun" dedi.
    
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Mucizevi ameliyetla hayata döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER