Muşta Ağaç Yaşken Eğilir projesi

Muşta Ağaç Yaşken Eğilir projesi


MUŞ (A.A) - Vali Ali Çınar, Muş Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneğince Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen Ağaç Yaşken Eğilir projesini inceledi.
     Kalkınma Bakanlığınca desteklenen proje kapsamında dezavantajlı gençlerin SBS, LYS-LGS ve KPSS sınavlarına hazırlanmaları için oluşturulan sınıfı gezen Vali Çınar, proje kapsamında gençlere boş zamanlarını geçirmeleri için içinde bilgisayar, masa tenisi ve langırt masalarının bulunduğu sosyal tesis yapıldığını belirtti.
     Gençlere ellerinde olan imkanların kıymetini bilmelerini gerektiğini söyleyen Vali Çınar, şunları kaydetti:
     Biz çocuklarımız kötülüklere bulaşmasın, okusun, sosyalleşsin diye uğraşıyoruz. Zaten SODESin temel amacı da budur. İlimizde SBS, LYS-LGS ve KPSS gibi sınavlara hazırlanmak için dershane imkanı bulunmayan gençlere yönelik oluşturulan bu sınıfla, birçok gencimiz okul ve iş gibi hayallerine kavuşacak. SODES kapsamında yürütülen bu proje ile Muş Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, gerek ders araç gereçleri ve gerekse sağlanan sosyal ortamla gençlerimize büyük katkı sağlamakta. Geleceğimizin teminatı olan gençleri, sadece derslerde öğrendikleri bilgilerle hayata hazırlayamayız. Onların kişisel gelişimlerine de imkan sağlayacak desteklere ihtiyaçları var.
     Derneğin hazırladığı bu projeyle, gençleri sokaklardan uzak tuttuğunu, onlara ihtiyaç duydukları eğitimleri verdiğini ve SODESin asıl hedefi olan dezavantajlı vatandaşlara el uzattığını kaydeden Çınar, bu imkanları sunan devlete, Kalkınma Bakanlığına ve projeyi uygulayanlara teşekkür etti.
     Gençlere seslenen Vali Çınar, Sizlere sunulan bu imkanların kıymetini bilin. Bu ülke sizlerin omuzlarında yükselecek. Hepiniz çok değerlisiniz. Sizlerin bu ülke için, bu millet için istikbalde yükleneceğiniz çok büyük sorumluluklar var. Bu sorumlulukların bilincinde olarak çalışınız. Sizlere sağlık, huzur ve başarı diliyorum dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta Ağaç Yaşken Eğilir projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER