Musa Anter, ölümünün 20. yılında anıldı

Musa Anter, ölümünün 20. yılında anıldı -Diyarbakırda öldürülen Yazar Musa Anterin çocukları TBMM İnsan Halkları Komisyonundan davet bekliyor (Fotoğraflı - Görüntülü)


MARDİN (A.A) - Diyarbakırda 20 Eylül 1992 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Yazar Musa Anter, ölümünün 20. yılında anıldı.
     Yazar Musa Anter, ölümünün 20. yılında Mardinin Nusaybin ilçesine bağlı Akarsu beldesinde anıldı. Yapılan anma töreninden sonra burada bulunan Musa Anterin evi, çocukları tarafından kişisel eşyalarının sergilendiği müzeye dönüştürüldü.
     Müzede, Anterin ödülleri, fotoğrafları ve kitaplarının yanı sıra vurulduğu zaman ayağındaki çorabı, çantasındaki eşyaları ve vurulmadan bir gün önceki el yazısıyla kaleme aldığı notları da bulunuyor.
     Babaları Musa Anterin ölümünün üzerinden 20 yıl geçtiği halde katillerin yakalanmamasının üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Anter kardeşler, Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyonu başta olmak üzere hiçbir resmi komisyondan bugüne kadar davet veya çağrı almadıklarını kaydetti.
     Başbakan Erdoğana yazdığı mektup sonrası Erdoğanın özel iziniyle babasının mezarını ziyaret eden ve daha sonra Türk vatandaşlığına alınan Anter Anter, Babası Musa Anterin ölüm emrini dönemin hükümeti tarafından verildiğini ileri sürdü.
     Anter şöyle devam etti:
     Öyle bir durum ki artık babamın katilleriyle ilgili açıklamalar kabak tadı vermeye başladı. Bunları senelerdir biliyoruz, vurulduğu günden itibaren biliyoruz. Daha evveliyatından planlarını da biliyoruz. Defalarca babam bize söyledi daha vurulmadan önce. Yazın her sabah her akşam konuşuyordum babamla ve hatta diyordum ki; Baba çıkma seni de Vedat Aydın gibi yaparlar. İstanbuldan çıkma. Oyuna geldi babam. Ama bunun kararı zaten o zaman ki hükümet tarafından verilmişti. Her zaman her yerde söylüyorum. Bana bazen soruyorlar ispatı var mı- İspatı gayet basit. Çıksınlar hayır desinler. Ama artık kabak tadı verdi. TBMMye ait komisyondan kati surette bize hiçbir bilgi verilmiyor. Ben o komisyonlara inanmıyorum artık. Komisyondan bize hiç bir teklif, hiç bir çağrı yok, bilgi alış verişi yok.
    
     Muhabir: Arif Altunkaynak
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Musa Anter, ölümünün 20. yılında anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER