Musa Anter mezarı başında anıldı

Musa Anter mezarı başında anıldı


MARDİN (A.A) - Diyarbakırda uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden yazar Musa Anter, ölümünün 20. yılında Nusaybine bağlı Akarsu beldesindeki mezarı başında anıldı.
     Anma töreni Mitanni Kültür Merkezinde, Musa Antere ait fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisinin açılmasıyla başladı.
     Daha sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Musa Anterin çocukları Anter Anter, Dicle Anter ve Rahşan Anter, Hrant Dinkin eşi Rakel Dink ve vatandaşlar, Akarsu beldesindeki Anterin mezarını ziyaret etti.
     Burada yapılan saygı duruşunun ardından konuşan Baydemir, Kürt halkının Türk, Fars, Ermeni, Süryani ve Arap halkına düşmanlığı olmadığını belirterek, Gelin hep birlikte bir kez daha Ape Musanın sürekli altını çizdiği müzakere masasını kuralım. Osloda görüşmeler her neden kesintiye uğradıysa tekrar o nedeni aşmak için ister Osloda ister Diyarbakırda ister Hewlerde ister Ankarada müzakere masası kurulsun ve kardeş kanı dursun. Türkler de, Kürtler de Farslar da Araplar da Ermeniler de bu coğrafyanın bütün halkları, bütün kadim insanları, inançları kardeşçe bir yaşam sürdürme imkanına sahip olsun.
     Konuşmanın ardından Baydemir, Dink ve Anterin çocukları, Musa Anterin müzeye dönüştürülen ve kişisel eşyalarının sergilendiği evin açılışı yapıldı.
    
     Muhabir: Arif Altunkaynak / Şengül Oymak
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Musa Anter mezarı başında anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER