Nazmiye Musluya yılın sporcusu Ödülü

Nazmiye Musluya yılın sporcusu Ödülü


KONYA (A.A) - Meram Belediyesporlu dünya ve olimpiyat şampiyonu halterci Nazmiye Muslu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Hazar Devlet Adamı ödülü aldığı programda, yılın sporcusu ödülünü aldı.
     2012 Londra Paralimpik Oyunlarında dünya ve olimpiyat rekoru kırarak şampiyon olan Meram Belediyesporlu Milli Halterci Nazmiye Muslu, İstanbulda düzenlenen Hazar Forumunda yılın sporcusu seçildi.
     Hazar Bölgesi hakkında konuşmak üzere toplanan iş adamları ve seçkin liderler, Hazar Strateji Enstitüsü tarafından İstanbulda düzenlenen Hazar Forumunda bir araya geldi.
     Ödül törenine ise Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ABD eski Savunma Bakanı Robert Gates, Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkanı Rövnag Abdullayev ve Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.
     Gecede, Hazar Devlet Adamı ödülü, Başbakan Erdoğana verildi. Ödülü Erdoğan adına, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ aldı.
     Hazar Spor Ödülü ise Meram Belediyesporlu halterci Nazmiye Musluya verildi. Muslu ödülünü alırken duygulu anlar yaşadı.
     Törende kısa bir konuşma yapan Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Nazmiye kardeşimizde olduğu gibi diğer sporcuların yetişmesi ve başarılı olması, ülkemizi başarıyla temsil etmesi için büyük çaba sarf eden ve en büyük desteği veren kişi sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğandır. Ben buradan kendisine hürmetlerimi iletiyorum. Başarılarımız artarak devam edecektir. Ayrıca sporcumuzu bu ödüle layık gördükleri için Hazar Forumuna da teşekkür ediyorum dedi.
    
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Nazmiye Musluya yılın sporcusu Ödülü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER