Niğdeye 5 yıldızlı otel konforunda hastane

Niğdeye 5 yıldızlı otel konforunda hastane -TOKİ tarafından Niğdeye 300 yataklı hastane inşa ediliyor -İl Sağlık Müdürü Erdoğan: Tek ve iki kişilik odalardan oluşacak hastanemiz 5 yıldızlı otel konforunu aratmayacak


NİĞDE (A.A) - Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Niğdeye 42 milyon lira harcanarak 300 yataklı devlet hastanesi yapılıyor.
     Niğde İl Sağlık Müdürü Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ali Rıza Erdoğan, AA muhabirine, TOKİ tarafından 45 bin metrekarelik alan üzerine 3 blok halinde 42 milyon lira harcanarak hastane yapıldığını söyledi. Erdoğan, hastanenin yüzde 91inin tamamlandığını ve ekim ayında hizmete gireceğini belirtti.
     Temmuzda Sağlık Bakanlığı tarafından geçici kabulün yapılacağını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:
     Tek ve iki kişilik odalardan oluşacak hastanemiz 5 yıldızlı otel konforunu aratmayacak. 300 yataklı hastanemizde 40 yataklı yoğun bakım ünitesi olacak. 3 bloktan 2si poliklinik, diğeri ise servis katı olacak. Hastanemizin yüzde 91i tamamlanmış durumda. Geçici kabulden sonra birkaç aylık prosedür var, o süreç akabinde ekim ayında hastaneyi yeni binaya taşıyacağız.
     Mevcut hastane binasının 1970li, yıllarda yapıldığını, oda büyüklüğünün, koridorlar, laboratuvar ve ameliyathanenin Sağlık Bakanlığının yönetmeliklerde ön görülen kriterlere uymadığını belirten Erdoğan, yeni hastane binasında çok daha sağlıklı hizmet vereceklerini vurguladı.
     Kaliteli sağlık hizmeti sunabilmeyi amaçladıklarını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:
     Mevcut hastanede 5 ameliyat masamız var, yeni hastanede bu sayı 9a çıkacak. Ayrıca kurşun kaplı radyasyon geçişini önleyici 2 ameliyathanemiz olacak. Daha gelişmiş tomografi ve sintigrafi cihazlarının da temin edilmesiyle civar illere yapılan sevk oranlarını da azaltmış olacağız. Poliklinik katına ulaşmak isteyen hasta, hasta yakınları ve personel, yürüyen bandı kullanılabilecek. Pinomatik (havalı) sistemle hastanın bulunduğu kattaki servisten alınan kan örnekleri zeminde bulunan laboratuvara gönderilerek hızlı bir şekilde işleme girmesi sağlanacak. Hastaların bekleme sürelerini en aza indireceğiz.
    
     Muhabir: Betül Abbak / Musa Özyürek / İsmail İçer
     Yayıncı: Berin Alpaslan
<< Önceki Haber Niğdeye 5 yıldızlı otel konforunda hastane Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER