Okullarda sağlık taraması

Okullarda sağlık taraması -Ardahan Halk Sağlığı Müdürü Şentürk: İl genelinde tüm öğrenciler sağlık taramasından geçirilecek


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Sağlık Bakanlığının belirlediği program kapsamında tüm okullarda öğrencilerin sağlık taramasından geçeceği bildirildi.
     Ardahan Halk Sağlığı Müdürü Ulaş Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahanda 20 bin öğrencinin olduğunu, bunların hepsinin sağlık taramasından geçeceğini belirterek, bu tarama kapsamında 1. sınıf ve 8. sınıflar için ise aşı uygulanacağını kaydetti.
     Şentürk, 8. sınıflara tetanos ve difteri aşısı, 1. sınıflar için de kızamık, kabakulak, difteri, boğmaca, tetanos kızamıkçık aşılarının yapılacağını ifade ederek, Bu çalışma, bizzat yardımcım Abdullah Dişgözoğlu ile ilgili şube müdürüm Fırat Avşar tarafından yürütülüyor. Ayrıca ekipte 20 doktor ile yaklaşık 200 yardımcı sağlık personeli mevcut. Bu çalışma bir ay sürecek. İl genelinde tüm öğrenciler sağlık taramasından geçirilecek dedi.
     Şentürk, taraması yapılan her öğrencinin kış aylarından dolayı da gribal enfeksiyonlar konusunda da bilgilendirildiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Okullarda sağlık taraması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER