Ordudaki Menekşe Sokak Projesi

Ordudaki Menekşe Sokak Projesi


ORDU (A.A) - Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Menekşe Sokak Projesi kapsamında restorasyon çalışmaları süren tarihi evlerin Ordu turizmi adına çok önemli işlevleri olacağını söyledi.
     Torun, Taşbaşı Mahallesinde Menekşe Sokak Projesi çerçevesinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.
     Burada çalışanlardan bilgiler alan Torun, daha sonra yaptığı açıklamasında, Tarihi dokuya yeni bir yapı daha kazandırdığımız için mutluyuz diye konuştu.
     Torun, şunları kaydetti:
     Ordu Belediyesinin yürüttüğü çalışmalar Kültür Bakanlığının yürüttüğü sokak sağlıklaştırma projesi ile birlikte bir bütünlük sağladı. Tarih artık bu sokakta canlanacak. Menekşe Sokak Projesi kapsamında restorasyon çalışmaları süren tarihi evlerin Ordu turizmi adına çok önemli işlevleri olacak. Eskiden gelen misafirlerimizi sadece etnografya müzesine götürüyorduk. Ancak bundan sonra bu sokak Ordu tarihini canlandıracak. Menekşe Sokak üzerinde 5 adet envanterimiz vardı. Daha önceden birini bitirmiştik. Şu anda da diğerlerini tamamlamak üzereyiz. Bu bölge Ordu turizmi adına önemli bir alan olacak. Safranbolu ve Beypazarında olduğu gibi Orduya da gelen misafirlerimize bu binaları gezdireceğiz. Ordunun tarihi burada yaşatılacak.
     Torun, çalışmaların kısa sürede tamamlanması için gayret edildiğini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Ordudaki Menekşe Sokak Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER