Orman Haftası

Orman Haftası -Ünyede 10 bin çam fidanı dağıtıldı


ORDU (A.A) - Ünye Orman İşletme Müdürlüğü, Orman Haftası dolayısıyla vatandaşlara 10 bin çam fidanı dağıttı.
     Ünye Orman İşletme Müdürlüğünce Cumhuriyet Meydanında düzenlenen fidan dağıtımına Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Çöp, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Ahmet Çamyar ve daire amirleri de katılarak fidan dağıtımına destek verdi.
     Kaymakam Demir, Ormanların hayatta en önemli yaşam kaynağı olduğunu ifade ederek, Solumuş olduğumuz oksijenin ikinci kaynağı ormanlarımızdır. Ormanlarımız bizim hayatımızda her şeyimizdir desek yeridir. Yeşil olan Ünyemizin yem yeşil olması dileklerimle diye konuştu.
     Ünye Orman İşletme Müdürü Recep Temel, fidan dağıtımında amacın vatandaşlara ağaç dikme sevgisini aşılamak ve ormanların önemini vurgulamak olduğunu söyledi.
     Sahip olduğumuz orman doğal zenginliğin korunması, geliştirilmesi ve ülke kalkınmasındaki öneminin arttırılması için herkese önemli görevler düşmektedir diyen Temel, şöyle devam etti:
     Ünye Orman İşletme Müdürlüğümüzce 2012 yılında 111 hektar sahada kayın, akçaağaç, ceviz ve kuşburnu dikimi projelerini gerçekleştirmek üzere saha hazırlıklarımız tamamlandı. 2013 yılı için 70 hektar sahada yine ağaçlandırma projesi planlandı, bu sahaya 110 bin kayın fidanı dikmeyi planlıyoruz. Müdürlüğümüz sınırları içinde 4,5 hektar sahada maden sahalarının rehabilitasyonu kapsamında ağaçlandırma çalışmaları yapılmış ve fidanların bakımları gerçekleştirilmektedir. Gölevi Orman Fidanlığımızda 2012 yılı içinde 150 bin fidan yetiştirilmek üzere çalışmalar tamamlandı. Okul, cami ve mezarlıklara verilmek üzere 3 bin 200 adet fidan için protokol imzalandı, çalışmalar devam etmektedir. Biz Orman İşletme Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza ağaç dikme sevgisini aşılamak ve ormanların önemini vurgulamak amacıyla ücretsiz 10 bin fidan dağıtımı gerçekleştiriyoruz.
     Konuşmanın ardından, fidan dağıtılan vatandaşlara, dikim konusunda da bilgi verildi.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk
     Yayıncı: Dilek Sezen

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER