Oryantiring

Oryantiring -Türkiye 3. Kademe Yarışları Kapadokyada başladı


NEVŞEHİR (A.A) - Türkiye 3. Kademe Oryantiring Yarışları, peribacaları ile ünlü önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde başladı.
     Nevşehirin Gülşehir ilçesine bağlı Açıksaray Örenyerinde düzenlenen ve başlangıcını Nevşehir Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer ve Gülşehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehtap Aracının verdiği oryantiring yarışına, 450 sporcu katıldı.
     Aralarında Almanya, İsviçre, Finlandiya, Norveç, Ukrayna ve İtalyadan da sporcuların bulunduğu, küçük, büyük, bayan ve erkek dallarında toplam 30 kategoride düzenlenen yarışmada sporcular, belirlenen alanlarda, harita ve pusula yardımıyla hedeflere ulaşmaya çalıştı.
     Yarışta, M21E büyük erkek dalında 14 dakika 26 saniye ile Jandarma Gücü Spor Kulübünden Ali Uçar ile M21A büyük erkek dalında Orienta Kyncevo Kulübü sporcusu Egor Miterev, 14 dakika 48 saniyelik derecesiyle birinci oldu.
     W21E büyük bayanlarda 15 dakika 3 saniye ile GATA Doğa Sporları ve İzcilik Kulübünden Emine Sezgünsay ile W21A büyük bayanlarda 01:01.01 saatlik zamanla İstanbul Orienteering Spor Kulübü sporcusu Muna Genç birinciliği elde etti.
     Kapadokya Uluslararası Oryantiring Yarışları kapsamında düzenlenen Türkiye 3. Kademe Oryantiring Yarışları, yarın Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesinde devam edecek. Mücadele, 24 Mart Pazar günü merkeze bağlı Göreme beldesindeki yarışlarla sona erecek.
    
     Muhabir: Dilavar Can / Yücel Velioğlu / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER