Ovit tüneli çalışanlarının iş güvenliği kursu

Ovit tüneli çalışanlarının iş güvenliği kursu sona erdi


RİZE (A.A) - Rizeyi Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine bağlayacak, kış aylarında kar nedeniyle geçit vermeyen Rize-Erzurum kara yolu güzergahındaki 2640 rakımlı Ovit Dağında yapılan Ovit tünelinde çalışan personele verilen iş güvenliği kursu sona erdi.
     Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile yüklenici firma arasında yapılan protokol gereği tünel inşaatında çalışan personele verilen iş güvenliği, ağır ve tehlikeli işler ve iş makinelerinde bakım onarım kurslarına 148 kursiyer katıldı.
     Sivrikaya köyündeki tünel şantiyesinde düzenlenen törenle işçilere sertifikaları verildi.
     Törene katılan Kaymakam Abdil Koç, tamamlandığında dünyada ikinci en uzun çift tüplü tünel olacak Ovit tünelindeki çalışmaların dikkatli bir şekilde sürdüğünü belirterek, Tünel inşaat alanı dahilindeki işleri kapsayan program sayesinde 3 aylık süre içinde 148 çalışanımız eğitilmiş oldu. Kursiyerler ayrıca iş güvenliği konusunda alınması gereken önlemlere dair bilinçlendirildi. Kursların işçilere hem teknik konularda hem de güvenlik anlamında çok katkısının olacağını düşünüyorum dedi.
     Abdil, istek olması halinde Halk Eğitim Müdürlüğü ile her türlü kursu açmaya hazır olduklarını da kaydetti.
     Konuşmanın ardından Kaymakam Koç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Sarıkaya ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Emrullah Kolcu, kursiyerlere sertifikalarını verdi.
    
     Muhabir: İsmet Kösoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Ovit tüneli çalışanlarının iş güvenliği kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER