Peribacaları beyaza büründü

Peribacaları beyaza büründü -Türkiyenin peribacaları ile ünlü önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde etkili olan kar yağışı güzel görüntüler oluşturdu


NEVŞEHİR (A.A) - Türkiyenin peribacaları ile ünlü önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde etkili olan kar yağışı güzel görüntüler oluşturdu.
     Kar yağışı Zelve, Göreme, Uçhisar, Avanos ve Ürgüp gibi turistik merkezlerdeki peribacalarında görülmeye değer bir manzara oluştururken, bölgeyi ziyarete gelen fotoğraf tutkunları da beyaza bürünen peribacalarını fotoğraf karelerine yansıttı.
     Kar yağışı nedeniyle otellerinden çıkamayan yerli ve yabancı turistler ise otellerin çevresindeki rampalardan naylonla kayarak karın tadını çıkardı.
     Eğitime verilen bir günlük aradan faydalanan çocuklar da, rampalardan kayıp, kar topu oynayarak gönüllerince eğelendiler.
     Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ile kent merkezinde kar kalınlığı 20 santimetre olarak ölçüldü, gece saatlerinde en düşük hava sıcaklığı ise -8 derece olarak kayda ölçüldü.
     Kentte, kar yağışının bugün ve yarın da devam edeceği, hafta boyunca en düşük hava sıcaklığının -13 derece, en yüksek hava sıcaklığının ise -4 derece olarak tahmin edildiği bildirildi.
    
     Muhabir: Yücel Velioğlu / İsmail İçer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Peribacaları beyaza büründü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER