Polis kaçıran teröriste ağırlaştırılmış müebbet

Polis kaçıran teröriste ağırlaştırılmış müebbet -Çatakta görevli polis memurunu 7 Eylül 2011de kaçırdıktan yaklaşık iki ay sonra eylem için geldiği Vanda yakalanan Irak uyruklu teröriste ağırlaştırılmış müebbet ile 70 yıl 11 ay 2


VAN (A.A) - Cemal Aşan - Vanın Çatak ilçesinde görevli polis memurunu 7 Eylül 2011de kaçırdıktan yaklaşık iki ay sonra eylem için geldiği Vanda yakalanan Irak uyruklu teröriste ağırlaştırılmış müebbet ile 70 yıl 11 ay 20 gün hapis ve 211 bin lira para cezası verildi.
     Çatakta, 7 Eylül 2011de görevli polis memuru Nadir Özgeni kaçıran ve 23 Ekimde kentte meydana gelen depremin ardından eylem yapmak üzere geldiği Vanda güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan Doğan kod adlı Irak uyruklu Muhammed Hüseyin Hasan hakkında, Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, terör örgütü faaliyeti kapsamında kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli yağma, kamu malına zarar verme, izinsiz patlayıcı madde ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarından dava açıldı.
     Van 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 4. ve son duruşmasında, mahkeme heyeti, bir dönem terör örgütü elebaşlarından Murat Karayılanın da korumalığını yapan terörist Hasanı, ağırlaştırılmış müebbet, 70 yıl 11 ay 20 gün hapis ve 211 bin lira para cezasına çarptırdı.
     Hasan, ifadesinde, bir yılı aşkın süredir terör örgütü mensupları tarafından kaçırılan polis memuru Nadir Özgeni, ilçe merkezindeki örgüt yandaşlarının verdiği bilgiler doğrultusunda hedef aldıklarını belirterek, Özgeni ilçe merkezindeki bir bakkal dükkanında zor kullanarak kaçırdıklarını söyledi.
     Polis memuru Özgeni, Irakın kuzeyindeki terör örgütü kamplarına götürmek için farklı örgüt mensuplarına teslim ettiklerini anlatan Hasan, polis memurunun sağ olduğunu ve örgütün Irakın kuzeyindeki kamplarında bulunduğunu öne sürdü.
     Hasan, 13 Temmuz 2011 tarihinde Çatak İlçe Emniyet Amirliğine düzenlenen silahlı saldırının emrini kendisinin verdiğini ve saldırıda görev aldığını bildirerek, eylem günü durdurdukları bir aracın sürücüsünü rehin alarak İlçe Emniyet Amirliğine saldırıyı gerçekleştirdiklerini de itiraf etti.
    
     -Deprem sonrası eylem-
    
     Saldırının ardından aracı terk ederek Kato Dağı bölgesinde gizlendiklerini kaydeden Hasan, Vandaki depremden sonra oluşan güvenlik zafiyetini fırsat bilerek 1 Kasım 2011de de kent merkezinde eylem yapma kararı aldıklarını bildirdi.
     Hasan, eylemde bulunmak üzere Amed kod adlı Muhammed Ersen ve Gıvara kod adlı Özkan Şahin isimli teröristlerle kente giriş yaptıkları sırada, polisin düzenlediği operasyonla yakalandıklarını ve eylemlerinin başarısızlıkla sonuçlandığını ifade etti.
    
     Yayıncı: Levent Harman / A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Polis kaçıran teröriste ağırlaştırılmış müebbet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER