Polis servis aracına saldırı davası

Polis servis aracına saldırı davası -Diyarbakırda 4ü polis memuru 5 kişinin şehit edildiği, 25 kişinin de yaralandığı saldırıyla ilgili davanın görülmesine devam edildi -Savcının mütalaa verdiği duruşma ertelendi


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokuluna ait servis otobüsüne yönelik düzenlenen ve 4 polis memuru ile 1 teknisyen yardımcısının şehit edildiği, 25 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili davanın görülmesine devam edildi.
     Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Ramazan Benice, Ali Nergiz, Halis Yıldeniz, Murat Yıldeniz ve Neytullah Bayram hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan diğer sanıklar duruşmaya katılmadı.
     Duruşmada, cumhuriyet savcısı, hazırladığı mütalaayı mahkemeye sundu.
     Söz alan sanıklar ve avukatları, mütalaayı inceledikten sonra savunma yapacaklarını belirterek süre istedi.
     Mahkeme heyeti, verilen aranın ardından, tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına karar verip duruşmayı erteledi.
    
     -İddianameden-
    
     Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca daha önce hazırlanan iddianamede, saldırıyı gerçekleştiren 3 sanık ile saldırı talimatını örgütün dağ kadrosundan teröristlere ulaştıran 2 sanık hakkında 31er kez ağırlaştırılmış müebbet, çoğu saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü üyesi Reber kod adlı Mehmet Şah Yıldenizin yakınları olan 8 sanık hakkında ise 10ar yıl hapis cezası isteniyor.
     8 Ekim 2008de Diyarbakır-Silvan karayolunda polis servis aracına saldırı düzenlenmiş, saldırıda 4ü polis memuru 5 kişi şehit edilmiş, 25 kişi yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Aziz Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Polis servis aracına saldırı davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER