PTT Yönetim Kurulu Başkanı Tural:

PTT Yönetim Kurulu Başkanı Tural: -HGS Projesinin açılışını Haziran ayı içerisinde gerçekleştireceğiz


KAYSERİ (A.A) - PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Tural, otoyollar ve boğaz köprülerinde uygulanacak Hızlı Geçiş Sisteminin (HGS) açılışını haziran ayında yapacaklarını bildirdi.
     Tural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müşteri odaklı hizmet anlayışıyla çalıştıklarını, bu çerçevede de projelerini vatandaşın beklentileri çerçevesinde şekillendirdiklerini belirtti.
     Otoyollar ve boğaz köprülerinde kartlı geçiş sistemine alternatif olarak anında ödeme seçeneği sunmak amacıyla PTT ve Karayolları Genel Müdürlüğü işbirliğiyle geliştirilen Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Projesinin tamamlanmak üzere olduğu ifade eden Tural, Sistemin açılışını haziran ayı içerisinde gerçekleştireceğiz. Daha birçok projemiz var ama bunları hayata geçtikçe paylaşmak istiyoruz dedi.
     Tural, PTTnin kar eden bir kuruluş haline geldiğini belirterek, Posta, banka ve lojistik alanında faaliyet gösteriyoruz. Her alanda karımız söz konusu. Bir bütün olarak global bütçede kar eden bir kurumuz. Ayrı şirketler olmadığı için hesaplar birleşiyor. Dolayısıyla nereden kar, nereden zarar ediyoruz gibi bir ayrıma gitmek doğru değil diye konuştu.
     PTT Bankın gerçek anlamda bankacılık yapmadığını, bankalara destek hizmeti verdiğini dile getiren Tural, vatandaş ile bankalar arasında bağ görevi yaptıklarını anlattı.
     Tural, bankaların karının büyük bölümünü para satarak kazandıklarına işaret ederek, şöyle devam etti:
     Bizim para satıp para kazanmak gibi bir amacımız da yok, şuan öyle bir işlevimiz de yok. Bizim yaptığımız sosyal bankacılık olarak adlandırılabilir. 2 bin yerde, hiçbir banka şubesinin olmadığı yerde bir tek PTT olarak biz varız. İnsanlara parasal posta anlamında, finansal hizmetler anlamında biz hizmet sunuyoruz.
     (ORC-İÇR-HÜL)
<< Önceki Haber PTT Yönetim Kurulu Başkanı Tural: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER