Ramazan sonrası beslenme uyarıları

Ramazan sonrası beslenme uyarıları -Devlet Hastanesi Diyetisyeni Uzmanı Sönmez: -Ramazan sonrası sağlıklı ve dengeli beslenebilmek için temel besin grubu yiyecekler ile sebze ve meyveleri gün boyunca tüketmemiz gerekiyor


ISPARTA (A.A) - Bayramda aşırı yemenin, vücutta bazı sağlık sorunlarına yol açabileceğini bildirildi.
     Isparta Devlet Hastanesi Diyetisyeni Sema Sönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan sonrası kilo almamak ve sağlıklı beslenmek için yeterli ve dengeli besin tüketilmesi gerektiğini söyledi.
     Özellikle Ramazan Bayramı süreci ve sonrasında çok çabuk kilo alma riskinin bulunduğunu vurgulayan Sönmez, bu süreçte aşırı tatlı, et yemekleri ve karbonhidrat tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
     Ramazan sonrasında özellikle temel besin grubu yiyeceklere yönelinmesi gerektiğini ifade eden Sönmez, Ramazan sonrası sağlıklı ve dengeli beslenebilmek için temel besin grubu yiyecekleri süt, yoğurt, et, yumurta, kuru baklagiller, ekmek, tahıl grubu ile sebze ve meyveleri gün boyunca tüketmemiz gerekiyor dedi.
     Ramazan boyunca oruç tutanların, beslenme düzeninin değiştiğini ve günlük öğün sayısının düştüğünü, Ramazan sonrası ise normal beslenme düzenlerine kavuşmalarıyla birlikte bir anda eskisinden de fazla yemek yeme eğiliminde bulunabileceklerine dikkati çeken Sönmez, kontrollü bir şekilde günlük 3 ana ve 3 ara öğün yenilmesini önerdi.
     Değişen yemek düzeni nedeniyle metabolizma hızının yavaşlayacağını ve kilo alma eğiliminin artacağını kaydeden Sönmez, Değişen yemek düzeni ve bayramda ağır tatlıların, kızartma ve hamur işi yiyeceklerin tüketilmesi nedeniyle özellikle mide ve bağırsak şikayetleri artmaktadır. Bu nedenle bayramda beslenmeye dikkat edilmelidir diye konuştu.
     Sönmez, ayrıca Ramazan ayı boyunca su tüketiminin ihmal edildiğine dikkati çekerek, Ramazan ayı sonrası su içme alışkanlığının tekrar kazanılması gerektiğini vurguladı.
     Sönmez, günde en az 10 bardak su içilmesi gerektiğini, çay, kahve, asitli ve gazlı içeceklerin ise sınırlandırması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ramazan sonrası beslenme uyarıları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER