RİKE personeline akarsuda arama kurtarma eğitimi

RİKE personeline akarsuda arama kurtarma eğitimi verildi -Ekipler, eğitim kapsamındaki tatbikatla boğulma tehlikesi geçiren kişiyi kurtararak, müdahalede bulundu


RİZE (A.A) - Rize Arama Kurtarma Ekibine (RİKE), akarsuda arama kurtarma eğitimi verildi.
     Ülke genelinde meydana gelebilecek her tür afet ve acil durumuna müdahale amacıyla dokuz birimin tek çatı altında birleşmesiyle kurulan RİKE, İkizdere ilçesine bağlı Rüzgarlı köyü mevkisinde akarsuda arama kurtarma ve ilk müdahale ile çalışmalar sırasında gerekli malzemelerin kullanılması hakkında eğitim gerçekleştirdi.
     Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, RİKEnin, Rize, bölge ve hatta ülke genelinde oluşabilecek her türlü afet ve acil duruma zamanında ve etkin müdahale edebilmesi için kurulduğunu vurgulayarak, "Bu nedenle de yaşanabilecek her türlü afet ve acil duruma müdahalede eksik bilgileri tamamlamaya çalışıyoruz. Daha önce Kaçkar Dağcılık Rafting İhtisas Spor Kulübü önderliğinde dağcılık temel eğitimi alan ekibimize, bugün ise RUBA Kulübü ile akarsuda arama ve kurtarma eğitimi verildi" dedi.
     RUBA Doğa Sporları Kulübü Başkanı Hamza Dereci ise ekibe akarsuda arama, kurtarma ve yaralıya müdahale tekniklerini gösterdiklerini söyledi.
     Ekiptekilere ilk aşamada suda müdahale şekilleri hakkında bilgi verdiklerini anlatan Dereci, ilerleyen günlerde daha sert sularda ve ciddi durumlarda yapılması gerekenleri de öğreteceklerini vurguladı.
     Rizenin akarsular açısından zengin olduğuna dikkati çeken Dereci, şöyle devam etti:
     "İlimizde doğa sporları yoğun şekilde yapılmaktadır. Doğa sporları sırasında yaşanabilecek kazalar, taşkınlar ve dere boylarında meydana gelebilecek trafik kazalarına doğru şekilde müdahale edebilmek için bu tür eğitimler şart. Biz de yaşanabilecek bu tip durumlarda RİKEnin hazırlıklı olabilmesi için eğitimlerimize saha çalışması şeklinde devam ediyoruz."
     Dereci ile RUBA Doğa Sporları Kulübü üyesi ve aynı zamanda Rafting Milli Takımı Antrenörü Savaş İzmirli tarafından verilen eğitimde, ekip akarsuda boğulma tehlikesi geçiren kişiyi kurtararak, müdahalede bulundu.
    
     Muhabir: Salih Yıldırım / Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber RİKE personeline akarsuda arama kurtarma eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER