RİKE personeline dağcılık temel eğitimi verildi

RİKE personeline dağcılık temel eğitimi verildi -Rize Sağlık Müdürü Tepe: "RİKEnin, ülke genelinde oluşabilecek her türlü afet ve acil duruma etkin müdahale edebilmesi için tüm konularda eksiklerini tamamlamaya çalışıyoruz"


RİZE (A.A) - Rize Arama Kurtarma Ekibine (RİKE) dağcılık temel eğitimi verildi.
     Ülke genelinde meydana gelebilecek her tür afet ve acil durumuna müdahale amacıyla dokuz birimin tek çatı altında birleşmesiyle kurulan RİKE,İkizdere ilçesine bağlı Rüzgarlı köyü mevkisinde iple iniş teknikleri, iple yaralı indirme, dağcılıkta kullanılan düğüm teknikleri hakkında eğitim gerçekleştirdi.
     Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, RİKEnin, ülke genelinde oluşabilecek her türlü afet ve acil duruma etkin müdahale edebilmesi için tüm konularda eksiklerini tamamlamaya çalıştıklarını belirterek, "Son olarak Kaçkar Dağcılık Rafting İhtisas Spor Kulübü önderliğinde dağcılık temel eğitimi gerçekleştirildi" dedi.
     Kaçkar Dağcılık ve Rafting İhtisas Spor Kulübü üyesi Sultan Beyaz ise RİKE olarak arazide dağcılık tekniklerini tüm personele gösterdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:
     "RİKE, dokuz birimin birleşmesinden oluşuyor. Her kuruluş, uzman olduğu alanda arazide eğitim veriyor. Bugün dağcılık düğümleri, dağcılıkta iniş ve dağdan yaralı indirme teknikleri gibi konularda ekibimizdeki arkadaşlarımızı eğitmek amacıyla toplandık. Herhangi bir arama kurtarma faaliyetinde ben dağcı olarak yaralıya ulaşabilirim ama doktorun da o yaralının yanına ulaşması lazım. O yüzden dağcılık tekniklerini ekibimizde yer alan herkesin öğrenmesi, bilmesi gerekiyor."
     Mehmet Emin Ayhan ise eğitim sayesinde RİKE bünyesinde görev alan personelin dağcılık tekniklerini istenildiği yerde kullanabilecek duruma geldiğini kaydederek, "Eğitimlerimiz devam edecek. Tüm konularda eğitimimizi tamamlayarak ilimize ve ülkemize hizmet verecek duruma gelmek istiyoruz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Salih Yıldırım / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber RİKE personeline dağcılık temel eğitimi verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER